Test: Design of Sewer- 2


10 Questions MCQ Test Environmental Engineering | Test: Design of Sewer- 2


Description
This mock test of Test: Design of Sewer- 2 for Civil Engineering (CE) helps you for every Civil Engineering (CE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Civil Engineering (CE) Test: Design of Sewer- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Design of Sewer- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Civil Engineering (CE) students definitely take this Test: Design of Sewer- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Design of Sewer- 2 extra questions, long questions & short questions for Civil Engineering (CE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Sewer systems can also be referred as _________

Solution:

Sewer systems are also referred to as sewerage and can be comprised of storm sewers, sanitary sewers, or a combination of both. Sewerage starts at the building’s drainage system and is transported through sewer pipeline until it reaches a sewage treatment plant.

QUESTION: 2

On which of the factors mentioned below, the type of the sewer installed does not depend on?

Solution:

Storm water does not act as a distinctive factor for the installation of sewer systems. The type of sewer installed depends upon the terrain, where it is placed and the uses. Sanitary sewers are the most common type of system used to transport wastewater and industrial waste.

QUESTION: 3

__________ is required to transport storm water runoff from roofs, parking lots, streets, and highways to a point of discharge.

Solution:

There are different types of sewers used based on a type of flow it is designed to carry. Storm sewers are required to transport storm water runoff from roofs, parking lots, streets, and highways to a point of discharge. Storm drainage system helps to minimize flooding and soil erosion.

QUESTION: 4

Combined sewer systems are no longer installed due to the water pollution problems they present.

Solution:

As combined sewer systems carry both sanitary sewage and storm water, they overflow when storm water rate is high during rainy season. This causes water pollution. However, these sewer systems are still used by older cities located primarily in the Northwest, Northeast, and Great Lakes regions.

QUESTION: 5

Which of the following factors mentioned below marks essential for planning sewer systems for a community?

Solution:

Planning is needed when designing sewer networks. Calculating the wastewater flow for the community is the most essential factor. The calculation of wastewater flow shows the size of the sewer to be considered.

QUESTION: 6

The abbreviation of SUE is?

Solution:

SUE stands for subsurface utility engineering. Before SUE, a survey is carried out. It helps contractors locate pipelines and subsurface utilities using a variety of detection tools such as ground penetrating radar and evacuation pipe.

QUESTION: 7

Which of these is the most common pipeline installation method?

Solution:

Trench sewer construction is the most common pipeline installation method. At grade level, sewers can be installed and protected by an embankment or a wall, or placed inside tunnel walls.

QUESTION: 8

The type of wastewater treatment process for treating wastewater or industrial wastewater using aeration and biological flocs is called?

Solution:

One of the sewer wastewater treatment processes is a biological treatment known as activated-sludge process. Wastewater is agitated and aerated to remove solids and oxidation methods are introduced to activate decomposition.

QUESTION: 9

What is the abbreviation of SSMP?

Solution:

SSMP stands for Sewer System Management Plan. This is a document that any agency uses to manage the wastewater collection system effectively. It helps in improving the condition of the collection system infrastructure.

QUESTION: 10

For which of the following reason SSMP is not used?

Solution:

Sewer System Management plan is mainly used to maintain and improve the condition of the collection system infrastructure in order to provide reliable service for the future. Reducing the size of the sewers may lead to overflow conditions during the periods of high storm.

Similar Content

Related tests