Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S


10 Questions MCQ Test Theory of Computation | Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S


Description
This mock test of Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Equivalence of One-Tape & Multitape TM’S extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following are related to construction of One Tape turing machines?

Solution:

JFLAP is educational software written in java to experiment with the topics in automata theory and area of formal languages.

QUESTION: 2

Which of the following topics cannot be covered using JFLAPS?

Solution:

Topics like regular expressions, context free languages and unrestricted grammar including parsers like LL,SLR parsers can be covered using JFLAPS.

QUESTION: 3

 State true or false:Statement: Multitape turing machine have multi tapes where each tape is accessed with one head.

Solution:

Multitape turing machines do have multiple tapes but they they are accessed by separate heads.

QUESTION: 4

Which of the following statements is/are true?

Solution:

A multitape turing machine is an ordinary turing machine which is always abstract.And they do have their equivalent single tape turing machines.

QUESTION: 5

Are Multitape and Multitrack turing machines same?

Solution:

Multitrack turing machines are special types of Multitape turing machines. In a standard n-tape Turing machine, n heads move independently along n-tracks.

QUESTION: 6

 In a n-track turing machine, _________ head/heads read and write on all tracks simultaneously.

Solution:

In a n-track Turing machine, one head reads and writes on all tracks simultaneously. A tape position in a n-track Turing Machine contains n symbols from the tape alphabet.

QUESTION: 7

Which of the following does not exists?

Solution:

All of the mentioned are one or the other kind of Turing machines in existence.

QUESTION: 8

Can a multitape turing machine have an infinte number of tapes?

Solution:

One needs a finite number of tapes. The proofs that show the equivalence between multi-tape TM and one-band TM rely on the fact that the number of tapes is bounded.

QUESTION: 9

 Every language accepted by a k-tape TM is _____ by a single-tape TM.

Solution:

 Its the theorem that states Every multitape turing machine can be simulated by a single tape turing machine and the corresponding language can be accepted.

QUESTION: 10

 Which of the following is/are a basic TM equivalent to?

Solution:

Tms can be used as both: language recognizers/Computers. TMs are like universal computing machines with universal storage.

Similar Content

Related tests