Test: Union, Intersection & Complement


10 Questions MCQ Test Theory of Computation | Test: Union, Intersection & Complement


Description
This mock test of Test: Union, Intersection & Complement for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Union, Intersection & Complement (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Union, Intersection & Complement quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Union, Intersection & Complement exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Union, Intersection & Complement extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Regular sets are closed under union,concatenation and kleene closure.

Solution:

Regular sets are closed under these three operation.

QUESTION: 2

Complement of a DFA can be obtained by

Solution:

String accepted in previous DFA will not be accepted and non accepting string will be accepted .

QUESTION: 3

Complement of regular sets are _________

Solution:

Regular sets are closed under complement operation.

QUESTION: 4

 If L1 and L2 are regular sets then intersection of these two will be

Solution:

Regular expression are also colsed under intersection.

QUESTION: 5

 If L1 is regular L2 is unknown but L1-L2 is regular ,then L2 must be

Solution:

Regular is closed under difference.

QUESTION: 6

 Reverse of a DFA can be formed by

Solution:

 By making final state as starting state string starting from end will be accepted.

QUESTION: 7

 Reverse of (0+1)* will be

Solution:

There is only one state which is start and final state of DFA so interchanging starting start and final state doesn’t change DFA.

QUESTION: 8

 A ___________ is a substitution such that h(a) contains a string for each a.

Solution:

This operation replace using a function .

QUESTION: 9

Homomorphism of a regular set is _______

Solution:

Regular set are closed under homomorphism.

QUESTION: 10

 (a ^ 5b ^ 5)* is example of ________

Solution:

It is a regular expression.