Test: Psychological Disorders


10 Questions MCQ Test Psychology Class 12 | Test: Psychological Disorders


Description
This mock test of Test: Psychological Disorders for Humanities/Arts helps you for every Humanities/Arts entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Humanities/Arts Test: Psychological Disorders (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Psychological Disorders quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Humanities/Arts students definitely take this Test: Psychological Disorders exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Psychological Disorders extra questions, long questions & short questions for Humanities/Arts on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Many psychologists have stated that abnormal is simply a label that is given to a behaviour which is what?

Solution:

Many psychologists have stated that abnormal is simply a label given to a behavior deviant from social expectations.

QUESTION: 2

What does the second approach view abnormal behaviour as?

Solution:

Serious questions is based on the assumption that socially accepted behaviour is not abnormal and that normality is nothing more than conformity to social norms. The second approach views strange behaviour as maladaptive. The actualisation of potential, which you must have studied in maslows, needs hierarchy theory. According to this criterion, conforming behaviour can be seen as abnormal if it is maladaptive.

QUESTION: 3

What is removing the evil that resides in the individual through countermagic and prayer?

Solution:

Exorcism, i.e., removing the evil that resides in the individual through countermagic and prayer, is still commonly used.

QUESTION: 4

Who can an afflicted person learn which spirits are responsible for her/his problems?

Solution:

Through the shaman, an afflicted person can learn which spirits are responsible for her/his problems and what needs to be done to appease them.

QUESTION: 5

Who elaborated on the role of reason?

Solution:

Galen elaborated on the role of the four humours in personal character and temperament. According to Galen, the material world was made up of four elements.

QUESTION: 6

Who did Johann Weyer emphasised believe needed medical treatment?

Solution:

Johann Weyer emphasised also insisted that witches were mentally disturbed and required medical, not theological, treatment.

QUESTION: 7

What is the term for constantly scanning the environment for dangers?

Solution:

Hypervigilance involves constantly scanning the environment for dangers.

QUESTION: 8

What kind of manner do panic attacks occur?

Solution:

Such thoughts occur in an unpredictable manner.

QUESTION: 9

What symptoms vary widely but may include recurrent dreams, flashbacks, impaired concentration, and emotional numbing?

Solution:

Post-traumatic stress disorder symptoms vary widely but may include recurrent dreams, flashbacks, impaired concentration, and emotional numbing.

QUESTION: 10

How many prominent disorders are there?

Solution:

Three prominent disorders:

1) Attention-deficit Hyperactivity Disorder (ADHD),

2) Oppositional Defiant Disorder (ODD), and

3) Conduct Disorder.