1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you? 
Q.1. If 1/3 of a 12foot board is sawed off, how much is left?
(A) 4 feet
(B) 3 feet
(C) 8 feet
(D) 6 feet
Ans. Option (C)
Explanation. Remaining part of the board = 1  1/3 = 2/3
⇒ 2/3rd of the 12foot board is remaining after 1/3 is sawed off = 2/3 x 12 = 8 feet
Q.2. At a cost of $1.25 per gallon, 15 gallons of gas will cost:
(A) $20.00
(B) $18.75
(C) $12.50
(D) $19.25
Ans. Option (B)
Explanation. Cost of one gallon of gas = $ 1.25
Cost of 15 gallons of gas = 15 * 1.25 = $18.75
Q.3. A student buys a science textbook for $18.00, a math textbook for $14.50, and a dictionary for $9.95. What is the total cost of the books?
(A) $27.95
(B) $42.45
(C) $41.95
(D) $38.50
Ans. Option (B)
Explanation. Total cost of the books = $ 18.00 + $ 14.50 + $ 9.95 = $ 42.45
Q.4. Jack loaned Bob $1,500 at an annual interest rate of 7%. After one year, how much will Bob owe Jack?
(A) $105
(B) $1,500
(C) $1,605
(D) $1,507
Ans. Option (C)
Explanation. Interrest = 1500 * 1 * 0.07 = 105
Amount = 1500 + 105 = 1605
Q.5. A 2ton truck is taxed at a rate of $0.12 per pound. How much is the total tax bill?
(A) $480
(B) $240
(C) $120
(D) $600
Ans. Option (A)
Explanation. 1ton is equal to 2000 pounds.
Thus, 2ton is equal to 4000 pounds.
Tax per pound of truck = $0.12
Total tax bill = 4000 * 0.12 = $480
73 videos86 docs108 tests

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF

Use Coupon Code 
73 videos86 docs108 tests
