Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Fill in the blanks with appropriate prepositions: 

1. We should not laugh _________ anyone. 

2. The man died _________ malaria.

3. Sita was married _________ Ram. 

4. Everyday my grandmother goes to the temple to pray _________ God.

5. The Chief guest arrived _________ 10 o’clock. 

6.    Nisha is confident    _________    her success. 

7. This book belongs _________ me. 

8. The land was distributed _________ the two sons.

9. I am fond _________ a light music. 

10. My father is not agreed _________ me in this matter. 

11. My cousin sister lives _________ us. 

12. He was appointed _________ the post of Manager.

 

Answers:

1. We should not laugh _________ anyone.
 Ans.  
at

2. The man died _________ malaria.
Ans. of

3. Sita was married _________ Ram.
Ans. to 

4. Everyday my grandmother goes to the temple to pray _________ God.
Ans. to

5. The Chief guest arrived _________ 10 o’clock.
Ans. at

6. Nisha is confident    _________    her success.
Ans. of

7. This book belongs _________ me.
Ans. to

8. The land was distributed _________ the two sons.
Ans. between

9. I am fond _________ a light music.
Ans. of

10. My father is not agreed _________ me in this matter.
Ans. with

11. My cousin sister lives _________ us.
Ans. with

12. He was appointed _________ the post of Manager.
Ans. to

The document Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

pdf

,

video lectures

,

study material

,

Exam

,

Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

MCQs

,

Viva Questions

,

Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Extra Questions

,

Sample Paper

,

Semester Notes

,

Summary

,

Practice Exercise (Part - 1) - Prepositions Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

past year papers

,

shortcuts and tricks

,

Free

,

Important questions

,

Objective type Questions

,

ppt

,

mock tests for examination

;