Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Fill in the blanks with suitable verbs given in the brackets. 

1. The examination of my daughters __________ over. (is/ are) 

2. Do children __________ chocolates? (love/ loves) 

3. The horse and carriage __________ waiting outside. (is/ are) 

4. More than fifty students    __________ got 80 percent marks. (has/ have) 

5. Bread and butter __________ liked my many. (is/ are) 

6. Neither of us __________ enough food. (has/ have) 

7. Each of the farmers __________ given loan at low interest rate. (was/ were) 

8. Mathematics __________ practice. (need/ needs) 

9. The police __________ caught the thieves. (has/ have) 

10. Both the boys __________ really very naughty. (is/ are)

11. One of the girls __________ very obedient. (is/ are) 

12. Neither of the applicants __________ worthy of the post. (is/ are)

 

Answers:

1. The examination of my daughters __________ over. (is/ are)
 Ans.  
is

2. Do children __________ chocolates? (love/ loves)
Ans. love

3. The horse and carriage __________ waiting outside. (is/ are)
Ans. is

4. More than fifty students    __________ got 80 percent marks. (has/ have)
Ans. have

5. Bread and butter __________ liked my many. (is/ are)
Ans. is

6. Neither of us __________ enough food. (has/ have)
Ans. has

7. Each of the farmers __________ given loan at low interest rate. (was/ were)
Ans. was

8. Mathematics __________ practice. (need/ needs)
Ans. needs

9. The police __________ caught the thieves. (has/ have)
Ans. have

10. Both the boys __________ really very naughty. (is/ are)
Ans. are

11. One of the girls __________ very obedient. (is/ are)
Ans. is

12. Neither of the applicants __________ worthy of the post. (is/ are)
Ans. is

The document Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Viva Questions

,

study material

,

Semester Notes

,

pdf

,

Sample Paper

,

mock tests for examination

,

past year papers

,

shortcuts and tricks

,

Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

practice quizzes

,

ppt

,

video lectures

,

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

MCQs

,

Exam

,

Important questions

,

Extra Questions

,

Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Summary

,

Practice Exercise (Part - 1) - Subject Verb Agreement Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Free

;