Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Change the voice from Active to Passive: 

1. Pappu laughed at me. 

2. Please give me your dictionary. 

3. My uncle gave me a beautiful wrist watch. 

4. Jimmy will have drawn the map. 

5. They were playing volleyball. 

6. Children have finished the work. 

7. Switch off the fan. 

8. Some children don’t like spicy foods. 

9. Columbus discovered America. 

10. Who wrote the Mahabharata? 

11. The peon rings the bell. 

12. The man is digging the ground.

 

Answers:

 

1. Pappu laughed at me.
 Ans. 
I was laughed at by Pappu.

2. Please give me your dictionary.
Ans. You are requested to give me your dictionary

3. My uncle gave me a beautiful wrist watch.
Ans. I was given a beautiful wrist watch by my uncle.

4. Jimmy will have drawn the map.
Ans. The map will have been drawn by Jimmy.

5. They were playing volleyball.
Ans.  Volleyball was being played by them.

6. Children have finished the work.
Ans. The work has been finished by  children.

7. Switch off the fan.
Ans. Let the fan be switched off

8. Some children don’t like spicy foods.
Ans. Spicy foods are not liked by some children.

9. Columbus discovered America.
Ans. America was discovered by Columbus.

10. Who wrote the Mahabharata?
Ans. By whom was the Mahabharata written?

11. The peon rings the bell.
Ans. The bell is rung by the peon.

12. The man is digging the ground.
Ans. The ground is being dug by the man.

The document Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Important questions

,

Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Summary

,

study material

,

Exam

,

Semester Notes

,

ppt

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

pdf

,

practice quizzes

,

Objective type Questions

,

Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

MCQs

,

Free

,

video lectures

,

Sample Paper

,

Viva Questions

,

past year papers

,

Previous Year Questions with Solutions

,

shortcuts and tricks

,

Practice Exercise (Part - 1) - Voices Notes | Study English Class 8 - Class 8

;