Class 8  >  English Class 8  >  Practice Exercise - Clauses

Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8

Document Description: Practice Exercise - Clauses for Class 8 2022 is part of English Class 8 preparation. The notes and questions for Practice Exercise - Clauses have been prepared according to the Class 8 exam syllabus. Information about Practice Exercise - Clauses covers topics like and Practice Exercise - Clauses Example, for Class 8 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Practice Exercise - Clauses.

Introduction of Practice Exercise - Clauses in English is available as part of our English Class 8 for Class 8 & Practice Exercise - Clauses in Hindi for English Class 8 course. Download more important topics related with notes, lectures and mock test series for Class 8 Exam by signing up for free. Class 8: Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Pick out the subordinate clauses in the following sentences and say what kind of clause each is: 

1. I think that it would rain.

2. Tell me why you did this. 

3. He comes to me whenever he gets time. 

4. I was glad to know that he had won the first prize. 

5. What you say is totally wrong.

6. I am not sure what I have to do.

7. Do you know who he is?

8. He did not attend the meeting because he was not well.

 

Answers:

1. I think that it would rain.
 Ans.
that it would rain — Noun Clause

2. Tell me why you did this.
Ans. why you did this — Noun Clause

3. He comes to me whenever he gets time.
Ans. whenever he gets time — Adverbial Clause

4. I was glad to know that he had won the first prize.
Ans. that he had won the first prize — Noun Clause

5. What you say is totally wrong.
Ans. What you say — Noun Clause

6. I am not sure what I have to do.
Ans. what I have to do — Noun Clause

7. Do you know who he is?
Ans. who he is? — Noun Clause

8. He did not attend the meeting because he was not well.
Ans. because he was not well — Adverbial Clause

The document Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Related Searches

Summary

,

past year papers

,

study material

,

MCQs

,

Sample Paper

,

Free

,

mock tests for examination

,

Important questions

,

Semester Notes

,

practice quizzes

,

video lectures

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Exam

,

Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

ppt

,

pdf

,

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

shortcuts and tricks

,

Practice Exercise - Clauses Notes | Study English Class 8 - Class 8

;