Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Fill in the blanks with suitable modals given in brackets. 

1. My father works hard so that his family __________ live well. (should/ may) 

2. We __________ respect other’s sentiments. (ought to/ need to) 

3. Run fast lest you __________ miss the trophy. (would/ should) 

4. Raman __________ not sit before me. (dare/ need) 

5. I __________ go to the temple with my grandma when I was very young. (dare to/ used to)

6. A drunkard __________ drive. (need not/ must not)

7. One __________ be polite to one’s parents. (must/ will) 

8. __________ I take a dip in this river? (Could/ May) 

9. __________ I take your bicycle for two hours? (May/ Can) 

10. The man __________ appear before the court. (dare not/ must not) 

11. I __________ do this sum in seconds. (may/ can) 

12. We __________ keep our promises. (could/ must)

Answers:

1. My father works hard so that his family __________ live well. (should/ may)
 Ans. 
may

2. We __________ respect other’s sentiments. (ought to/ need to)
Ans. ought to

3. Run fast lest you __________ miss the trophy. (would/ should)
Ans. should

4. Raman __________ not sit before me. (dare/ need)
Ans. dare

5. I __________ go to the temple with my grandma when I was very young. (dare to/ used to)
Ans. used to

6. A drunkard __________ drive. (need not/ must not)
Ans. must not

7. One __________ be polite to one’s parents. (must/ will)
Ans. must

8. __________ I take a dip in this river? (Could/ May)
Ans. may

9. __________ I take your bicycle for two hours? (May/ Can) 
Ans. Can

10. The man __________ appear before the court. (dare not/ must not)
Ans. dare not

11. I __________ do this sum in seconds. (may/ can)
Ans. Can

12. We __________ keep our promises. (could/ must)
Ans. must

The document Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Objective type Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Summary

,

Important questions

,

Exam

,

Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Extra Questions

,

ppt

,

Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Semester Notes

,

Practice Exercise - Modals Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Viva Questions

,

past year papers

,

study material

,

Sample Paper

,

practice quizzes

,

MCQs

,

Free

,

pdf

,

mock tests for examination

,

video lectures

,

shortcuts and tricks

;