Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Fill in the blanks with correct form of the verb — the infinitive, the gerund or the participle given in brackets: 

1. My friend is good at ________. (paint) 

2. ________ in hotels can be costly. (stay) 

3. ________ abroad can be exhausting. (travel) 

4. He enjoys ________ cards. (play) 

5. I love ________ Chinese food. (eat) 

6. It is bad ________ a lie. (tell) 

7. Boys like ________ games. (play) 

8. I told him ________. (go) 

9. We stopped ________ petrol. (get) 

10. ________ is my favourite pastime. (read) 

11. ________ of tigers is prohibited. (hunt) 

12. We are busy ________. (pack)

 

Answers:

1. My friend is good at ________. (paint)
 Ans.  
painting

2. ________ in hotels can be costly. (stay)
Ans. staying

3. ________ abroad can be exhausting. (travel)
Ans. travelling

4. He enjoys ________ cards. (play)
Ans. playing

5. I love ________ Chinese food. (eat)
Ans. to eat

6. It is bad ________ a lie. (tell)
Ans. to tell

7. Boys like ________ games. (play)
Ans. playing

8. I told him ________. (go)
Ans. to go

9. We stopped ________ petrol. (get)
Ans. getting

10. ________ is my favourite pastime. (read)
Ans. reading

11. ________ of tigers is prohibited. (hunt)
Ans. hunting

12. We are busy ________. (pack)
Ans. packing

The document Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
32 videos|316 docs|81 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Extra Questions

,

video lectures

,

Free

,

Viva Questions

,

Objective type Questions

,

mock tests for examination

,

Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

pdf

,

Practice Exercise - Non-Finite Verbs Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

shortcuts and tricks

,

Important questions

,

Summary

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Semester Notes

,

practice quizzes

,

MCQs

,

past year papers

,

Sample Paper

,

study material

,

ppt

,

Exam

;