RD Sharma Solutions -Ex-12.2, Triangles, Class 6, Maths Class 6 Notes | EduRev

RD Sharma Solutions for Class 6 Mathematics

Created by: Abhishek Kapoor

Class 6 : RD Sharma Solutions -Ex-12.2, Triangles, Class 6, Maths Class 6 Notes | EduRev

The document RD Sharma Solutions -Ex-12.2, Triangles, Class 6, Maths Class 6 Notes | EduRev is a part of the Class 6 Course RD Sharma Solutions for Class 6 Mathematics.
All you need of Class 6 at this link: Class 6

1.Total number of parts of a triangle is

Solution : (b) 6

Three sides and three angles

2.A perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle is known as

Solution : (a) An altitude

An altitude is defined as the perpendicular drawn from a vertex to the opposite side of a triangle.

3.A triangle

Solution :(c) has three altitudes

4.Line segment joining the vertices to the mid – points of the opposite side of a triangle is known as.

Solution :(a) medians

A median is defined as the line segment joining the vertex to the mid – point of the opposite side of a triangle.

5.A triangle whose no two sides are equal is called

Solution : (b) A scalene triangle

A Scalene triangle is defined as the triangle in which no sides are equal.

6.A triangle whose two sides are equal is known as

Solution : (b) An isosceles triangle

An isosceles triangle is a triangle that has two equal sides.

7.A triangle whose two sides are equal is called

Solution : (a) An equilateral triangle is defined as a triangle whose all sides are equal.

8.The sum of the lengths of side of a triangle is known as its

Solution : (c) Perimeter

Perimeter is defined as the sum of the length of all the sides of a triangle

9.A triangle having all sides of different length is known as its

Solution : (a) Scalene triangle.

A Scalene triangle is defined as a triangle having all sides of different length.

10.A triangle whose one angle is more than 90is called

Solution : (d) An obtuse triangle.

An obtuse triangle is a triangle whose one angle is more than 90o

Complete Syllabus of Class 6

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Previous Year Questions with Solutions

,

Maths Class 6 Notes | EduRev

,

RD Sharma Solutions -Ex-12.2

,

shortcuts and tricks

,

Class 6

,

Free

,

RD Sharma Solutions -Ex-12.2

,

Objective type Questions

,

mock tests for examination

,

ppt

,

Sample Paper

,

Exam

,

study material

,

Maths Class 6 Notes | EduRev

,

pdf

,

Triangles

,

Triangles

,

Important questions

,

Triangles

,

Maths Class 6 Notes | EduRev

,

Viva Questions

,

RD Sharma Solutions -Ex-12.2

,

Extra Questions

,

video lectures

,

practice quizzes

,

MCQs

,

Semester Notes

,

Summary

,

past year papers

,

Class 6

,

Class 6

;