Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI)

Created by: Bakliwal Institute

LR : Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

The document Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev is a part of the LR Course Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI).
All you need of LR at this link: LR

Practise test of Seating Arrangement
Directions (1 - 5): Read the following information carefully and answer the questions given below:
Z, Y, X, W, V, U, T and S are sitting around a circle facing the center but not necessarily in the same order.

  • Ysits second to the left of S’s husband. No female is an immediate neighbor of Y.
  • W’s daughter sits second to the right of U. U is the sister of T. U is not an immediate neighbor of S’s husband.
  • Only one person sits between Z and U. Z is father of T.
  • S’s brother W sits on the immediate left of S’s mother.
  • Only one person sits between S’s mother and V.

Only one person sits between S and T. T is the mother of X. T is not an immediate neighbor of V.
1. What is the position of Z with respect to his mother-in-law?
a) Immediate left
b) Third to the right
c) Third to the left
d) Second to the right
Answer: d
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRevSeating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

2. Who amongst the following is W’s daughter?
a) Y
b) X
c) V
d) T
Answer: c
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev  

3. What is the position of Z with respect to his grandchild?
a) Immediate right
b) Third to the right
c) Third to the left
d) Second to the left
Answer: a
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev 

4. How many people sit between T and her uncle?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
Answer: c
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRevSeating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev  


5. Four of the following five are alike in a certain way based on the given information and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
a) T
b) X
c) W
d) V
Answer: b
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev  Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev 

Directions (6 - 10): Read the following information carefully and answer the questions given below: 
Eight friends S, T, U, V, W, X, Y and Z like  different fruits – apple , guava, mango, grape, cherry, banana, orange and pineapple. All of them are seated around a square table (two on each side) facing the centre. U sits third to the right of T. T likes mango. Y is sitting second to the left of X. X is not an immediate neighbor of U or T .The one who likes apple in an immediate neighbor of X. Three people sit between T and the person who likes banana. T, U and also their immediate neighbor do not like grape. Only one person sits between the person who likes grapes and V. The persons who like cherry and pineapple are immediate neighbor of each other. U likes neither pineapple nor cherry. Only one person sits between S and the person who likes guava. S does not like grape or cherry. W does not like grape.
6. Which of the following is true regarding Z?
a) Z like the banana.
b) X and U are immediate neighbors of Z.
c) One person sits between Z and V.
d) W sits second to the right of Z
Answer: c
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

7. Who amongst the following likes cherry?
a) U
b) T
c) X
d) W
Answer: d
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

8. How many person sit between T and the person who likes X, when counted in anti clock wise direction starting from T?
a) None
b) One
c) Two
d) Five
Answer: d
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

9. Which of the following is true?
a) T likes banana.
b) There are three person between U and the person who likes orange.
c) The person who likes apple is an immediate neighbor of X.
d) One person sits between Z and Y.
Answer: c
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

10. If pineapple is related to X, Z is related to guava, in the same way Cherry is related to?
a) V
b) Orange
c) Pineapple
d) Mango
Answer: d
Explanation: 
Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

MCQs

,

practice quizzes

,

Objective type Questions

,

study material

,

past year papers

,

Semester Notes

,

Important questions

,

Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

,

Summary

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

shortcuts and tricks

,

Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

,

pdf

,

Exam

,

Free

,

Sample Paper

,

video lectures

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

ppt

,

Seating Arrangement Questions & Answers LR Notes | EduRev

;