Class 6  >  English (A Pact with the Sun) Class 6  >  Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6

Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6

Document Description: Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 for Class 6 2022 is part of A Pact with the Sun for English (A Pact with the Sun) Class 6 preparation. The notes and questions for Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 have been prepared according to the Class 6 exam syllabus. Information about Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 covers topics like and Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 Example, for Class 6 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6.

Introduction of Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 in English is available as part of our English (A Pact with the Sun) Class 6 for Class 6 & Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 in Hindi for English (A Pact with the Sun) Class 6 course. Download more important topics related with A Pact with the Sun, notes, lectures and mock test series for Class 6 Exam by signing up for free. Class 6: Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
SHORT ANSWER TYPE QUESTIONS
Ques 1: How does the author define ‘sleep’?
Ans: Sleep is a state of rest.

Ques 2: Why is it necessary to enjoy sound sleep?
Ans: Sleep gives rest to our tired body. After a good sleep we feel fresh, alert and active.

Ques 3: What happens when we are asleep?
Ans: We start dreaming. Our muscles relax. Our body temperature falls. Our heartbeat becomes slower. The ever-active brain also slows down.

Ques 4: What is a dream?
Ans: Dream is an activity of the mind that takes place only when we are asleep.

Ques 5: Are all our dreams probable or improbable?
Ans: Some dreams are probable. It means that many of the things that happen in dreams could happen when we are awake. But other dreams are improbable.

Ques 6: What is one thing that dreams can never tell?
Ans: Dreams can never tell the future.

Ques 7: What have certain doctors found about dreams?
Ans: Certain doctors think that our dreams can provide a key to the solution of problems.

LONG ANSWER TYPE QUESTIONS
Ques 1: Why does the author call sleep a wonder?
Ans: Sleep is a good tonic. The body and brain recover from weariness after a good sleep. Sleep is a state of rest. When we wake up, we feel fresh, become alert and ready for the normal activities of the day. During sleep, our muscles relax and the heart beat becomes slower. Sleep is the most common experience. But very few people know how wonderful it is.

Ques 2: What is the significance of dream?
Ans: What is a dream? We have strange, funny and even frightening dreams as we sink into sleep. The brain can’t think or act consciously when we fell asleep. Some dreams are believable, and could happen when we are awake. But most of them are absurd. Dreams are important because they help us to sleep through noise even. Some doctors say that one’s dreams can suggest solutions to one’s problem or tell the future. But this is not wholly true.
The document Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep, Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6 is a part of the Class 6 Course English (A Pact with the Sun) Class 6.
All you need of Class 6 at this link: Class 6

Related Searches

MCQs

,

Previous Year Questions with Solutions

,

shortcuts and tricks

,

Extra Questions

,

Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep

,

mock tests for examination

,

Important questions

,

past year papers

,

Free

,

Semester Notes

,

Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6

,

Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6

,

Class 6 Notes | Study English (A Pact with the Sun) Class 6 - Class 6

,

Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep

,

practice quizzes

,

Summary

,

Sample Paper

,

Short and Long Answer Questions (with Solutions) Chapter 7 - The Wonder Called Sleep

,

ppt

,

pdf

,

Objective type Questions

,

study material

,

Exam

,

video lectures

,

Viva Questions

;