Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev

English Honeycomb Class 7

Created by: Gunjan Lakhani

Class 7 : Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev

The document Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev is a part of the Class 7 Course English Honeycomb Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7

Very Short Answer Type Questions

Ques 1: Why did the king send two messengers throughout his kingdom?
Ans: 
The king sent his messengers to look for wise people.

Ques 2: How did the king promise to reward the person who would answer his questions correctly?
Ans:
The king promised to reward the person with a huge sum of money.

Ques 3: Whose advice did the king finally think of seeking?
Ans:
The king finally thought of seeking the hermit’s advice who lived in a distant jungle.

Ques 4: Who did go alongwith the king to meet the hermit?
Ans:
No one went alongwith the king.

Ques 5: During which time of the day would the hermit would leave the forest and go out?
Ans: 
The hermit never used to go out of the forest.

Ques 6: Why did the bearded man press his stomach with his hand?
Ans: 
The bearded man pressed his stomach because he was wounded and wanted to stop blood flowing out from his wound.

Short Answer Type Questions

Ques 1: Why was the king advised to listen to his soldiers?
Ans:
Some wise men thought that it were soldiers who used to fight wars for the king and help him extend his territory and power. So, according to them they thought soldiers were the most important people whom the king should follow.

Ques 2: Why did the king refuse to give reward to anyone?
Ans:
The king was not satisfied with the answers of the wise men. They all had given different answers to the same questions because of which he was unable to come to a conclusion, so he refused giving the reward to anyone.

Ques 3: Why the king changed his clothes and left behind his bodyguards and horse before meeting the hermit?
Ans: 
The king was aware that the hermit would meet only simple people. So, he dressed up like an ordinary man, left behind his horse and bodyguards and went to meet the hermit in his hut in the woods all alone.

Ques 4: Describe the hermit in one or two sentences.
Ans: 
The hermit was a weak old man and used to live amidst the woods which he would never leave. He was digging the ground in front of his hut for sowing seeds when the king arrived and the tedious task had made him tired.

Ques 5: “Here comes someone running”. Who has been referred to in this sentence?
Ans: The bearded man is being referred to in these lines. He had planned to attack the king, but was instead attacked by the king’s bodyguards, as they had recognised him. He had received a wound in his stomach. He was rushing towards the hermit’s hut for help.

Long Answer Type Questions

Ques 1: What were the replies the king received for his first question?
Ans: 
In reply to his first question, the king was advised to follow a timetable by some men. There were some people who were of the opinion that it was impossible to decide the right time in advance. The king was suggested to keep a note of all the happenings around him, avoid indulging in excessive pleasure and do everything that seemed important at any particular time. Along with this he should have a team of intelligent people to guide to him to the right thing at the right time.

Ques 2: Describe the king in your own words.
Ans: 
The king wanted to be a good ruler. He was seeking answers for the three questions which he thought would help him in his mission. The king was kindhearted, when he found the old man tired of digging the ground, he offered him his help. He kept on bandaging the bearded man’s wound until blood stopped coming out from it. He was down to earth, he dressed up like a common man and spent the night sleeping on floor at the hermit’s hut.

Ques 3: Describe the bearded man in your own words.
Ans: 
The bearded man was courageous. He wanted to avenge his brother’s death killing the king. He lacked patience because when the king didn’t return by evening, he became anxious and left his hiding place. He was thankful and obliged by the king’s act.
He repented for his act and asked for forgiveness. He returned the favour by promising the king faithfulness of his entire family for the kingdom.

Ques 4: The king had done right things at the right time. Explain giving three examples.
Ans:
The king had known the hermit’s nature of meeting only ordinary men. So, he gave up his king’s attire, left behind his soldiers and the horse and went alone to meet him.
He offered the hermit his help in digging the ground. He did this till evening. This helped him avoid the attack planned by the bearded man.
He helped the bearded man bandaging his wound and offered him water. He saved his life. This helped him made friends with his enemy.

Value Based Questions
Ques 1: Do you think we should help people in need? Why so?

Ans: We should always help people in need. We have been sent to this world to do good to others. If we are good and kind towards other, people will respect us for our kindness. Being kind and helpful keeps us happy from within. We feel happiness when we bring smile on the face of others. We earn their good wishes and blessings in return. It makes us a good human being. To help others is the greatest motto of humanity and we should adhere to it.

Ques 2: The king helped the hermit in digging the beds. He even slept on the floor of the hut and lived like a simple man in the hermit’s hut. What lesson we learn from this?
Ans: The king found the old hermit tired digging the beds so he offered his help to the man. He was accustomed of comfort and lavishness in his palace still at hermit’s home he slept on the floor. At our homes we get all the luxuries but if one day there comes a situation where we have to live without them we should be prepared for that.
In life we might become very rich and affluent one day still we should be simple from heart and must not be ashamed of embracing it at any moment.

Offer running on EduRev: Apply code STAYHOME200 to get INR 200 off on our premium plan EduRev Infinity!

Complete Syllabus of Class 7

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Extra Questions

,

ppt

,

shortcuts and tricks

,

Viva Questions

,

study material

,

Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev

,

video lectures

,

past year papers

,

Semester Notes

,

Sample Paper

,

Important questions

,

Objective type Questions

,

Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev

,

practice quizzes

,

pdf

,

mock tests for examination

,

MCQs

,

Summary

,

Exam

,

Free

,

Short and Long Questions (with Solutions) - Three Questions Class 7 Notes | EduRev

,

Previous Year Questions with Solutions

;