Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year - Banking Exams

Banking Exams: Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year - Banking Exams

The document Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year - Banking Exams is a part of the Banking Exams Course IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year.
All you need of Banking Exams at this link: Banking Exams

Q1. The economic disparity 1)/ has grown rapid 2)/ in the era of 3)/ globalization. 4)/ No error 5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 2
Explanation: Replace ‘rapid’ with ‘rapidly’.
The correct sentence should be: The economic disparity has grown rapidly in the era of globalization

Q2. Either Ram 1)/ or Bhuvan forgot 2)/ to take 3)/ their pen. 4)/ No error 5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 4
Explanation: Replace ‘their’ with ‘his’.
The correct sentence should be: Either Ram or Bhuvan forgot to take his pen.

Q3. Can you 1)/ repair my 2)/ digital-camera until 3)/ Wednesday? 4)/ No error 5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 3
Explanation: 
Replace ‘until’ with ‘by’.
The correct sentence should be: Can you repair my digital-camera by Wednesday?

Q4. A free press is not 1)/ a privilege but the 2)/ organic necessity in 3)/ a free society. 4) No error 5) 
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 2
Explanation: 
Replace ‘the’ with ‘an’ in part 2.
The correct sentence should be: A free press is not a privilege but an organic necessity in a free society.

Q5.  Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. If there is no error, mark 5) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)
Whenever you speak 1)/ take care that 2)/ others are not 3)/ offended by your words. 4)/ No error 5)

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 5
Explanation: 
No explanation is available for this question!

Q6. Scarcely had 1)/ she gone 2)/ when an inspector 3)/ knocked at the door. 4)/ No error 5) 
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 5 
Explanation: 
No explanation is available for this question!

Q7. No sooner did 1)/ the nurse enter 2)/ the house 3)/ then the patient died. 4)/ No error 5) 
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 4
Explanation: 
Replace ‘then’ by ‘than’.
The correct sentence should be: No sooner did the nurse enter the house than the patient died.

Q8. While flying over 1)/ India we had 2)/ glimpses of, 3)/ Ganges and Himalayas. 4)/ No error 5) 
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 4
Explanation: 
Add ‘the’ before ‘Ganges’ and ‘Himalayas’.

The correct sentence should be: While flying over India we had glimpses of the Ganges and the Himalayas.

Q9. We cannot handle 1)/ this complicated case 2)/ unless full details 3)/ are not given to us. 4) No error 5) 
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 4
Explanation: 
Remove ‘not’ in part 4.
The correct sentence should be: We cannot handle this complicated case unless full details are given to us.

Q10. Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. If there is no error, mark 5) as the answer. (Ignore errors of punctuation, if any.)
The first portion 1)/ of the book was dull, 2)/ the later part 3)/ was interesting. 4)/ No error 5) 

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5
Answer: 3
Explanation:
No explanation is available for this question!

The document Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year - Banking Exams is a part of the Banking Exams Course IBPS PO Prelims- Study Material, Online Tests, Previous Year.
All you need of Banking Exams at this link: Banking Exams

Related Searches

Important questions

,

Online Tests

,

mock tests for examination

,

Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material

,

Semester Notes

,

shortcuts and tricks

,

Previous Year - Banking Exams

,

pdf

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

past year papers

,

MCQs

,

Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material

,

video lectures

,

Summary

,

Online Tests

,

Objective type Questions

,

Sample Paper

,

Previous Year - Banking Exams

,

Exam

,

Extra Questions

,

Previous Year - Banking Exams

,

Online Tests

,

Free

,

Spot the Errors - English (MCQ) Notes | Study IBPS PO Prelims- Study Material

,

ppt

,

practice quizzes

,

study material

;