CAT  >  Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI)  >  Verification of Truth Questions with Answers

Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT

Document Description: Verification of Truth Questions with Answers for CAT 2022 is part of Verification of Truth for Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) preparation. The notes and questions for Verification of Truth Questions with Answers have been prepared according to the CAT exam syllabus. Information about Verification of Truth Questions with Answers covers topics like and Verification of Truth Questions with Answers Example, for CAT 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises and tests below for Verification of Truth Questions with Answers.

Introduction of Verification of Truth Questions with Answers in English is available as part of our Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) for CAT & Verification of Truth Questions with Answers in Hindi for Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) course. Download more important topics related with Verification of Truth, notes, lectures and mock test series for CAT Exam by signing up for free. CAT: Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT
1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?

Q1. Which of the following an animal always has ?
A. Lungs
B. Skin
C. Mind
D. Heart
E. Life
Answer: Option E
Explanation: Life

Q2. A race always has
A. Referee
B. Spectators
C. Rivals
D. Prize
E. Victory
Answer: Option C
Explanation: Rivals

Q3. Which of the following a 'Drama' must have ?
A. Actors
B. Story
C. Sets
D. Director
E. Spectators
Answer: Option B
Explanation: Story

Q4. A book always has
A. Chapters
B. Pages
C. Contents
D. Pictures
E. Illustrations
Answer: Option B
Explanation: Pages

Q5. A mirror always
A. Reflects
B. Retracts
C. Distorts
D. Refracts
E. Reveals the truth
Answer: Option A
Explanation: Reflects

Q6. A Factory always has
A. Electricity
B. Chimney
C. Workers
D. Files
E. Sellers
Answer: Option C
Explanation: Workers

Q7. A clock always has
A. Battery
B. Numbers
C. Alarm
D. Needles
E. Frame
Answer: Option D
Explanation: Needles

Q8. A river always has
A. Delta
B. Tributaries
C. Boats
D. Banks
E. Fishes
Answer: Option D
Explanation: Banks

Q9. A tree always has which of the following?
A. Branches
B. Leaves
C. Fruits
D. Roots
E. Shadow
Answer: Option D
Explanation: Roots

Q10. A Car always has
A. Driver
B. Bonnet
C. Dicky
D. Bumper
E. Wheels
Answer: Option E
Explanation: Wheels

Q11. A jail always has
A. Bars
B. Jailor
C. Lawyer
D. Locks
E. Prisoners
Answer: Option D
Explanation: Locks

Q12. A camera always has
A. Lens
B. Reels
C. Flash
D. Photograph E. Stand
Answer: Option A
Explanation: Lens

Q13. An oasis always has
A. Travellers
B. Water
C. Sand
D. Camels
E. Forests
Answer: Option B
Explanation: Water

Q14. A hospital always has
A. Nurse
B. Room
C. Telephone
D. Doctor E. Bed
Answer: Option D
Explanation: Doctor

Q15. A bulb always has
A. Filament
B. Light
C. Glass
D. Current
E. Argon
Answer: Option A
Explanation: Filament

Q16. A scenery always has
A. Paints
B. Mountains
C. Rivers
D. Composition
E. Painter
Answer: Option D
Explanation: Composition

Q17. A school always has
A. Principal
B. Building
C. Library
D. Teacher
E. Classes
Answer: Option D
Explanation: Teacher

Q18. A pen always has
A. Tube
B. Cap
C. Holder
D. Ink
E. Nib
Answer: Option E
Explanation: Nib

Q19. A cupboard always has
A. Clothes
B. Door
C. Shelf
D. Bolt
E. Lock
Answer: Option C
Explanation: Shelf

Q20. Which of the following is always with bargain?
A. Sumptuousness
B. Exchange
C. Triviality
D. Eloquence
E. Profit
Answer: Option B
Explanation: Exchange

Q21. The dead have no
A. Sensation
B. Heart-beats
C. Bones
D. Breathing
E. Movement
Answer: Option E
Explanation: Movement

Q22. A newspaper always has
A. Advertisement
B. News
C. Editor
D. Paper
E. Date
Answer: Option B
Explanation: News

Q23. Cricket always has
A. Stumps
B. Pitch
C. Glove
D. Pads
E. Bat
Answer: Option E
Explanation: Bat

Q24. A man always has
A. Teeth
B. Feet
C. Eyes
D. Hands
E. Heart
Answer: Option E
Explanation: Heart

Q25. A fan always has
A. Switch
B. Blades
C. Current
D. Wire
E. Regulator
Answer: Option B
Explanation: Blades

Q26. A disease always has
A. Cure
B. Medicine
C. Cause
D. Germs
E. Patient
Answer: Option C
Explanation: Cause

Q27. Which of the following is associated with diamond?
A. Hardness
B. Brilliance
C. Use
D. Conductivity
E. Sharpness
Answer: Option A
Explanation: Hardness

Q28. All animals have
A. Eyes
B. Four legs
C. Horns
D. Instincts
E. Tails
Answer: Option D
Explanation: Instincts

Q29. Danger always involves
A. Enemy
B. Attack
C. Fear
D. Help
Answer: Option C
Explanation: Fear

Q30. A mountain always has
A. Ranger
B. Peak
C. Snow
D. Valley
Answer: Option B
Explanation: Peak

The document Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT is a part of the CAT Course Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI).
All you need of CAT at this link: CAT
Download as PDF

How to Prepare for CAT

Read our guide to prepare for CAT which is created by Toppers & the best Teachers

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Previous Year Questions with Solutions

,

Important questions

,

mock tests for examination

,

Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT

,

Objective type Questions

,

video lectures

,

ppt

,

Summary

,

Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT

,

Semester Notes

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

study material

,

MCQs

,

Exam

,

Viva Questions

,

Extra Questions

,

past year papers

,

Verification of Truth Questions with Answers Notes | Study Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) - CAT

,

pdf

,

Sample Paper

,

practice quizzes

;