WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

JEE: WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

The document WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE is a part of the JEE Course WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests.
All you need of JEE at this link: JEE

Question: 1. A train moving with constant acceleration takes t seconds to pass a certain fixed point and the front and back end of the train pass the fixed point with velocities u and v respectively. Show that the length of the trai is  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans: v = u + at        WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

 
Question: 2. Show that​ 
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans:  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 3. If x = sin t, y = sin 2t, prove that
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans:  
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 4. Show that, for a positive integer n, the coefficient of xk (0 ≤ K ≥ n) in the expansion of
   WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans:  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Coefficient of    WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE  Coefficient of   WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 5. If m, n be integers, then find the value of  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans:  

WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE                  (Odd .....)
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 6. Find the angle subtended by the double ordinate of length 2a of the parabola y2 = ax at its vertex
Ans:  

WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
y2 = ax, a2 = ax, a = x    [ put y = a]
A (a, a), B(a, –a)
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 7.  If f is differentiable at x = a, find the value of 
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
Ans:  
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 8. Find the values of ‘a’ for which the expression x2 – (3a – 1)x + 2a2 + 2a – 11 is always positve.
Ans: x2 – (3a – 1) x + 2a2 + 2a – 11 > 0
D < 0
(3a – 1)2 – 4 (2a2 + 2a –11) < 0
9a2 – 6a + 1 – 8a2 – 8a + 44 < 0
a2 – 14a + 45 < 0
(a – 9) (a – 5) < 0
5 < a < 9

Question: 9. Find the sum of the first n terms of the series 0.2 + 0.22 + 0.222 + ..........
Ans:  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE

Question: 10. The equation to the pairs of opposite sides of a parallelogram are x2 – 5x + 6 = 0 and y2 – 6y + 5. Find the equations of its diagonals.
Ans: x = 2 ......(i)
x = 3 ...... (ii)
y = 1 .... (iii)
y = 5 ..... (iv)
A (2, 1), B (3, 1), C (3, 5), D(2, 5)
Equation of AC
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
4x – 8 = y – 1, 4x – y – 7 = 0
Equation of BD  WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE
4x + y – 13 = 0
 

The document WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests - JEE is a part of the JEE Course WBJEE Sample Papers, Section Wise & Full Mock Tests.
All you need of JEE at this link: JEE

Related Searches

shortcuts and tricks

,

study material

,

WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers

,

Section Wise & Full Mock Tests - JEE

,

Section Wise & Full Mock Tests - JEE

,

mock tests for examination

,

ppt

,

video lectures

,

Sample Paper

,

WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers

,

Summary

,

Section Wise & Full Mock Tests - JEE

,

Free

,

Viva Questions

,

Objective type Questions

,

Exam

,

Extra Questions

,

pdf

,

MCQs

,

past year papers

,

Previous Year Questions with Solutions

,

practice quizzes

,

Semester Notes

,

Important questions

,

WBJEE Subjective Mathematics Sample Paper III Notes | Study WBJEE Sample Papers

;