Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4

Class 4: Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4

The document Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4 is a part of the Class 4 Course English for Class 4.
All you need of Class 4 at this link: Class 4

Q.1. Select the correct pronoun from the word bank.

he,  it,  their,  they,  she,  mine,  both, any, No one, She, Both,  it

Example:-
Mark and Sue said  ___ have to go to school on Friday.
Mark and Sue said they have to go to school on Friday

1. Bob thought that ____________ could stay up until midnight.
Ans.
Bob thought that they could stay up until midnight.

2. That is not your car. It’s ____________.
Ans.
That is not your car. It’s mine

3. The dog was sick, and ____________ wouldn’t play fetch with me.
Ans.
 The dog was sick, and it wouldn’t play fetch with me.

4. Julie was going to the store when ____________ fell off of her bike.
Ans.
Julie was going to the store when she fell off of her bike.

5. Jason and Jamie asked ____________ parents if they could have some money.
Ans.
  Jason and Jamie asked their parents if they could have some money.

6. ____ has to do homework this weekend.
Ans.
No one has to do homework this weekend.

7. ____ could talk to her friends on the phone on Tuesdays.
Ans.
She could talk to her friends on the phone on Tuesdays.

8. ____ boys thought their parents were going to buy them new shoes.
Ans.
Both boys thought their parents were going to buy them new shoes.

9. The cat was happy, and ____ purred loudly.
Ans.
The cat was happy, and it purred loudly.

10. ______ both wanted to go to Mexico for vacation.
Ans.
They both wanted to go to Mexico for vacation.

11. ____ student would be glad to have a day off to play in the snow.
Ans. Any  
student would be glad to have a day off to play in the snow.


Q.2. Fill in the blank with who, whom, or whose.
1. Do you know ____ is coming to the party?
Ans. who

2. The student to ____ I spoke was very kind.
Ans. 
whom

3. You are eating dinner with ____?
Ans.
whom

4. I have no idea ____ notebook this is.
Ans.
whose

5. I saw a man ____ was at least seven feet tall.
Ans.
who

6. ____ is your favorite teacher?
Ans.
Who

7. She doesn’t know ____ book was left behind.
Ans.
whose

8. My mom asked ____ made the card for her.
Ans.
who

9. For ____ did you make this birthday cake?
Ans. 
whom

10. ____ car is parked in our garage?
Ans. 
Whose 

The document Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4 is a part of the Class 4 Course English for Class 4.
All you need of Class 4 at this link: Class 4
25 videos|113 docs|48 tests

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

Viva Questions

,

study material

,

MCQs

,

Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4

,

Semester Notes

,

Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4

,

Exam

,

Summary

,

video lectures

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

Important questions

,

shortcuts and tricks

,

Free

,

practice quizzes

,

Worksheet - Pronoun Notes | Study English for Class 4 - Class 4

,

Sample Paper

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

pdf

,

ppt

,

past year papers

;