Q1: Solve the following:
Sol:
Q2: 47381 ÷ 47381 = .....................
View AnswerSol: Any number divided by itself equals 1.
47381 ÷ 47381 = 1
Q3: 65412 ÷ ..................... = 1
View AnswerSol: To get a result of 1, the number must be divided by itself.
65412 ÷ 65412 = 1
Q4: 26187 ÷ ..................... = 1
View AnswerSol: To get a result of 1, the number must be divided by itself.
26187 ÷ 26187 = 1
Q5: 50250 ÷ 50250 = .....................
View AnswerSol: Any number divided by itself equals 1.
50250 ÷ 50250 = 1
Q6: 9 motorcycles cost ₹ 729576. What is the cost of one motorcycle?
Sol:
Cost of 9 motorcycles = ₹ 729576
Total number of motorcycles = 9
So, the cost of one motorcycle is ₹ 81064.
Q7: How many hours are there in 1500 minutes?
Sol:
Number of minutes in 1 hr. = 60 minutes
This means that 60 minutes 1 hour
By Unitary Method, 1 minute = 1/60 hour
Hence, 1500 minutes = (1 ÷ 60) × 1500 = 1500 ÷ 60 = 25 hours
So there are 25 hours in 1500 minutes.
Q8: 507680 rupees to be distributed equally among 32 families of a village. How much money each family will receive?
View AnswerSol:
Total money to be distributed among 32 families = ₹ 507680
Each family will receive = ₹ 507680 ÷ 32
Thus, each family will receive ₹ 15064.
Q9: Alex walks 70 000 steps in a week. What is the average number of steps per day that Alex walks?
View AnswerSol:
Number of steps traversed daily = 70000
Number of days in a week = 7
Therefore , average number of steps = 70000 ÷ 7 = 10000
Number of books = 36Therefore average number of books = 36/12 = 3
28 videos110 docs30 tests

1. What is division and how is it represented in math? 
2. How can I explain division to my child in a simple way? 
3. What are some common division word problems for Class 4 students? 
4. How do you divide a larger number by a smaller number? 
5. What are the key rules to remember when learning division? 

Explore Courses for Class 4 exam
