Table of contents |
|
Q1: Multiple Choice Questions (MCQs) |
|
Q2: True or False |
|
Q3: Answer in One Word |
|
Q4: Crossword Puzzle |
|
Peppa Pig's Family
Q1. Who cooks tasty food at home?
(a) Policeman
(b) Mother
(c) Teacher
(d) Postman
Ans: (b) Mother
Q2. A family with only parents and children is called a…
(a) Small family
(b) Joint family
(c) Cousin family
(d) Big family
Ans: (a) Small family
Q3. Who helps you in studies?
(a) Parents
(b) Postman
(c) Policeman
(d) Driver
Ans: (a) Parents
Q4. Families celebrate…
(a) Homework
(b) Festivals
(c) Rain
(d) Market
Ans: (b) Festivals
Q5. Who is the father of your mother?
(a) Uncle
(b) Brother
(c) Grandfather
(d) Cousin
Ans: (c) Grandfather
Q1. Family is a group of people who love and care for each other.
Ans: True
Q2. Grandmother is mother of your mother or father.
Ans: True
Q3. Families never help each other.
Ans: False
Q4. Brother and sister are called cousins.
Ans: False
Q5. Families eat food together.
Ans: True
(Answer the questions given below in one word.)
(i) What are brothers and sisters in a family known as?
Ans: Sibling
A sibling is a brother or a sister. The plural is siblings, and it can refer to brothers, sisters.
(ii) What are people living together in the same house called?
Ans: Family
Family is a group of people living together.
(iii) Name any one family member.
Ans: Grandmother
The grandmother is part of my family.
Can you fill in this crossword puzzle? Use the images below the grids as clues.
Ans:
33 videos|215 docs|44 tests
|
1. What are the benefits of spending quality time with family? | ![]() |
2. How can I balance my family and work life effectively? | ![]() |
3. How can parents create a positive and nurturing environment for their children? | ![]() |
4. What are some activities that families can do together to strengthen their bond? | ![]() |
5. How can extended family members contribute to a child's upbringing? | ![]() |