Class 8 Exam  >  Class 8 Notes  >  English (Voice Book) Class 8  >  Worksheet with Solutions: Feathered Friend

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

Fill in the Blanks


1. "Had this been so" means ____________.
Ans: If this had been the case.

2. Sven's team had an advantage over construction gangs on Earth because they could ____________ their handiwork without gravity interfering.
Ans: Step back and admire.

3. Claribel was a small yellow ____________.
Ans: Canary.

4. Sven smuggled Claribel up to the space station out of ____________.
Ans: Scientific curiosity.

5. The alarms in the space station failed to go off due to a ____________.
Ans: 
Failure in the alarm circuit.

True/False Questions


1. Sven was skilled at collecting and fusing girders in the space station. (True/False)
Ans: True

2. Claribel got noisy when she was upset. (True/False)
Ans: 
True

3. The crew members of the space station were unaffected by the absence of gravity. (True/False)
Ans: 
False

4. The duty engineer immediately recognized the problem with the air when Claribel passed out. (True/False)
Ans: False

5. The alarms in the space station were connected to duplicate circuits. (True/False)
Ans: True

Match the Column

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

Ans:

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

Multiple Choice Questions


Q1: What was Sven's occupation in the space station?
(a) Cook
(b) Doctor
(c) Engineer
(d) Construction worker
Ans: (d)

Q2: How did Claribel revive after receiving oxygen?
(a) 
She started singing.
(b) 
She flew around the space station.
(c) 
She fell asleep.
(d) 
She keeled over again.
Ans: 
(a)

Q3: Why did the crew members need oxygen?
(a) 
They were feeling tired.
(b) 
The air in the space station was contaminated.
(c) 
They wanted to test the oxygen masks.
(d) 
They needed to perform a scientific experiment.
Ans: (b)

Q4: How did the crew members conceal Claribel when VIPs visited?
(a) 
They put her in a ventilating shaft.
(b) 
They explained the noises she made as mechanical sounds.
(c) 
They kept her in a storage bulkhead.
(d) 
They released her into space temporarily.
Ans: (b)

Q5: What happened during the night before Claribel passed out?
(a) There was a malfunction in the space station's alarm system.
(b) The crew members heard an inexplicable snatch of bird song.
(c) There was an eclipse caused by Earth's shadow.
(d) The duty engineer discovered a frozen purifier.
Ans: (c)

The document Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English is a part of the Class 8 Course English (Voice Book) Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8
72 videos|262 docs|74 tests
Related Searches

past year papers

,

pdf

,

Previous Year Questions with Solutions

,

video lectures

,

Objective type Questions

,

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

,

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

,

shortcuts and tricks

,

ppt

,

MCQs

,

study material

,

mock tests for examination

,

Viva Questions

,

Worksheet with Solutions: Feathered Friend Class 8 Worksheet English

,

Sample Paper

,

Extra Questions

,

Summary

,

Important questions

,

Free

,

Exam

,

Semester Notes

,

practice quizzes

;