Class 1 Exam  >  Class 1 Notes  >  Mental Maths  >  Worksheet Solutions: Time

Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1 PDF Download

Q1: Show the correct time
(i)
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1(a) 12:00
(b) 5:00
(c) 6:00
(d) None of these

Ans: (b)

(ii)
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1(a) 6:30
(b) 7:35
(c) 7:30
(d) None of these

Ans: (c) 

(iii)
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1(a) 9:42
(b) 4:42
(c) 10:42
(d) None of these
Ans:
(a)

(iv)
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1(a) 2:10
(b) 10:10
(c) 9:10
(d) None of these
Ans: 
(c) 

(v)
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

(a) 4:55
(b) 11:42
(c) 12:42
(d) None of these

Ans: (b)

Q2: Draw the hands to show the correct time.
(i) 7 o’clock
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1
Ans.
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

(ii) 3 o’clock
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1
Ans.
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

(iii) 11 o’clock
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1
Ans.
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

(iv) Quarter past 4
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1
Ans.
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

(v) Quarter to 9
Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1Ans.

Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1


Q3: Sunrise happens around 4:45 _____
(a) AM
(b) PM
(c) AM/PM
(d) None of these
Ans.
(a) 

Q4: Bob take his dinner at 9:30 _____
(a) AM
(b) PM
(c) Noon
(d) None of these
Ans.
(b) 

Q5: 3 hours after 12:00 noon is _____
(a) 2:00 AM
(b) 3:00 AM
(c) 3:00 PM
(d) None of these
Ans.
(c)

Q6: 2 hours before 12:45 AM is _____
(a) 11:45 PM
(b) 10:45 AM
(c) 11:45 AM
(d) 10:45 PM
Ans.
(d)

Q7: Convert 5 days 9 hours into hours
(a) 119 hours
(b) 129 hours
(c) 127 hours
(d) None of these
Ans.
(b)

Q8: Convert 5 hours 45 minutes into minutes
(a) 345
(b) 245
(c) 445
(d) None of these

Ans. (a) 

Q9: How many minutes are there from half past 4 to quarter past 5?
(a) 25 Minutes
(b) 30 Minutes
(c) 40 Minutes
(d) 45 Minutes
Ans.
(d)

Q10: How many hours and minutes are there from quarter past 5 to half past 8?
(a) 2 hours 30 minutes
(b) 3 hours 15 minutes
(c) 3 hours 30 minutes
(d) None of these
Ans.
(b)

The document Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1 is a part of the Class 1 Course Mental Maths.
All you need of Class 1 at this link: Class 1
30 videos|62 docs|10 tests

Up next

30 videos|62 docs|10 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 1 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

video lectures

,

shortcuts and tricks

,

Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

,

Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

,

study material

,

Objective type Questions

,

Worksheet Solutions: Time | Mental Maths - Class 1

,

Sample Paper

,

practice quizzes

,

ppt

,

Viva Questions

,

Summary

,

Exam

,

Important questions

,

Semester Notes

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Free

,

pdf

,

past year papers

,

MCQs

;