Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Practice Questions: The Tiny Teacher

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - The Tiny Teacher

Directions: Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:

Q1. Who is treated as cow in the ants colony ?
(a) Black insect
(b) White fly
(c) Greenfly
(d) Grey fly
Ans:
(c)
 In an ant colony, greenflies are treated as "cows" because ants "milk" them to collect the sugary substance called honeydew, which is secreted by greenflies.


Q2. The grubs are guarded by
(a) soldier ant
(b) king ant
(c) worker ant
(d) queen ant
Ans:
(a)
Soldier ants guard and protect the grubs, which are the larvae of ants.


Q3. Who spend most of their time searching for food ?
(a) Soldier ant
(b) Queen ant
(c) King ant
(d) Worker ant
Ans:
(d)
Worker ants are responsible for foraging and searching for food for the entire colony.


Q4. Who lays the eggs ?
(a) The worker ant
(b) The queen ant
(c) Male ant
(d) Grubs
Ans:
(b)
The queen ant is the reproductive female in the colony and is responsible for laying eggs.


Q5. Which is the commonest kind of ants ?
(a) Black
(b) Yellow
(c) Green
(d) White
Ans:
(a)
Black ants are one of the most common types of ants found in many regions.


Q6. Which is the smallest, wisest and cleverest insect ?
(a) Fly
(b) Mosquito
(c) Worm
(d) Ant
Ans:
(d)
The ant is considered the smallest, wisest, and cleverest insect, known for its intelligence and complex social behavior.


Q7. How does one ant greet the other ant coming from the opposite direction?
(a) Touching face
(b) Touching body
(c) Touching feelers
(d) Speaking good morning
Ans:
(c)
Ants communicate through their antennae (feelers), and they touch antennae to greet each other.


Q8. Where do the ants live ?
(a) Anthills
(b) Jungles
(c) Stable
(d) Trees
Ans:
(a)
Ants live in anthills, which are mounds or nests constructed by them using soil and other materials.


Q9. What are the young ones of ants called ?
(a) Eggs
(b) Grubs
(c) Cocoons
(d) Ant
Ans:
(b)
The young ones of ants are called grubs, and they are in the larval stage.


Q10. Who is called the mother of entire population of the colony ?
(a) Queen ant
(b) Soldier ant
(c) Worker ant
(d) Ant
Ans:
(a)
The queen ant is called the mother of the entire ant colony because she lays all the eggs and is the primary reproductive female.


Q11. Where is mating between male and female ant done ?
(a) in the nest
(b) on the tree
(c) in the air
(d) under water
Ans:
(c)
Mating between male and female ants takes place in the air, often during a nuptial flight.


Q12. The human beings may learn from tiny ants.
(a) discipline
(b) to shirk from work
(c) carelessness
(d) nothing
Ans:
(a)
The statement suggests that humans can learn discipline from ants, as they work diligently and collaboratively for the benefit of the colony.

The document Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - The Tiny Teacher is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

past year papers

,

study material

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - The Tiny Teacher

,

practice quizzes

,

Viva Questions

,

Semester Notes

,

Important questions

,

Exam

,

Free

,

Sample Paper

,

Previous Year Questions with Solutions

,

ppt

,

shortcuts and tricks

,

Summary

,

mock tests for examination

,

Objective type Questions

,

video lectures

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - The Tiny Teacher

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - The Tiny Teacher

,

Extra Questions

,

pdf

,

MCQs

;