Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Practice Questions: Golu Grows a Nose

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - Golu Grows a Nose

Directions: Read the following questions carefully and choose the correct answer from the given alternatives:
Q1. Who directed Golu to go to Limpopo river.
(a) Ostrich
(b) Baboon
(c) Monkey
(d) Mynah
Ans:
(d)
In the story, it was the Mynah who directed Golu to go to the Limpopo river. The Mynah was wise and gave Golu directions to the river, where he could find his answer about the advantages of a long trunk.


Q2. Who saved Golu from the crocodile?
(a) Ostrich
(b) Monkey
(c) Python
(d) Baboon
Ans: 
(c)
When Golu got into trouble with the crocodile at the Limpopo river, it was the Python who came to his rescue. Python used his strength and cunning to save Golu from the dangerous crocodile.


Q3. For how many days did Golu sit on the bank of the river?
(a) One day
(b) Two days
(c) Three days
(d) Four days
Ans: 
(b)
Golu sat on the bank of the Limpopo river for two days, contemplating the advantages of having a long trunk as advised by the Python.


Q4. Who stung Golu on his shoulder?
(a) Fly
(b) Wasp
(c) Bee
(d) None of these
Ans:
(a)
While Golu was sitting on the bank of the river, a fly stung him on his shoulder, causing him discomfort and making him realize the disadvantages of having a long trunk.


Q5. How many advantages did Python tell to Golu of a long trunk?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four
Ans:
(c)
Python told Golu three advantages of having a long trunk, which were beneficial for an elephant in various situations.


Q6. Who was Golu?
(a) A cub
(b) An elephant
(c) A dog
(d) A baby elephant
Ans: 
(d)
Golu was a baby elephant, and the story revolved around his adventures and the valuable lessons he learned during his journey to the Limpopo river.


Q7. Who was Golu’s aunt?
(a) Ostrich
(b) Giraffe
(c) Hippopotamus
(d) Python
Ans: 
(a)
In the story, Ostrich was referred to as Golu's aunt, indicating a close relationship between the two characters.


Q8. Who was Golu’s uncle?
(a) Ostrich
(b) Giraffe
(c) Hippopotamus
(d) Python
Ans: 
(b)
Golu's uncle in the story was the Giraffe, who provided wise advice to Golu about the advantages of having a long neck.


Q9. What type of animal was Golu?
(a) Orazy
(b) Foolish
(c) Naughty
(d) Python
Ans:
(c)
Golu was described as a "naughty" animal in the story, and his mischievous nature led him on an adventure to seek knowledge about the advantages of a long trunk.


Q10. To which river did Golu go?
(a) Lombard
(b) Linker
(c) Hudson
(d) Limpopo
Ans:
(d)
Golu went to the Limpopo river, as directed by the Mynah, to find the Python and learn about the advantages of having a long trunk.

The document Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - Golu Grows a Nose is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

video lectures

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - Golu Grows a Nose

,

mock tests for examination

,

pdf

,

MCQs

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - Golu Grows a Nose

,

Exam

,

Extra Questions

,

ppt

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

Semester Notes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

past year papers

,

Viva Questions

,

Class 7 English An Alien Hand Practice Question Answers - Golu Grows a Nose

,

study material

,

Objective type Questions

,

Summary

,

Sample Paper

,

Important questions

,

practice quizzes

;