Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Short Question Answer: The Bear Story

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

1. Where did the lady lived?
Ans:
The lady lived at the outskirts of a big forest.

2. What was the condition of the small bear?
Ans:
The small bear was half dead of hunger. He was fed with the bottle by the lady and old cook.

3. Why was the bear called as ‘a most amiable bear’ by the writer?
Ans:
The bear was called as a most amiable bear because he could not harm anybody. He followed the commands sincerely.

4. What were his likings in food?
Ans:
The bear had never tasted meat, he ate the same food as the dogs and often out of the same plate – bread, porridge, potato, cabbage, turnip.

5. What kinds of foods tempted the bear?
Ans:
The bear was tempted by ripening apples and honey.

6. When was he chained?
Ans:
The bear was never put on the chain except for the night and whenever he get ill mannered.

7. Where did the lady go every Sunday?
Ans:
The lady visited her sister every Sunday, who lived in a solitary house on the other side of the mountain lake.

8. What happened in the mid forest one Sunday?
Ans:
One Sunday, when the lady left him chained, she heard the sound of cracking a tree branch on the winding foot bath behind her. She turned around, a bear came running along full speed. She got angry and beat him up and asked him to go back home.

9. Why didn’t the lady go back home?
Ans:
The lady had to visit her sister’s house every Sunday and if she want to go back she might get late. So she told him in harsh voice to go back home.

10. How was the parasol broken into pieces?
Ans:
The lady was already late for lunch, so she wanted the bear to go home. Then she noticed that he had even lost his new collar, she hit him hard on the nose with her parasol. The parasol broke into two pieces.

11. How did the bear react to her behaviour?
Ans:
The lady mistook the bear for her pet so she behaved aggressively. Whereas, the fierce bear was shocked with behaviour.

12. What was the bear doing in the evening?
Ans:
The bear was sitting in the usual place outside his kennel looking depressed.

13. What did the cook tell the lady?
Ans:
The cook informed her that the bear had been sitting quietly like an angel and waited eagerly for her.

14. Describe the lady in this story?
Ans:
The lady who lived in an old manor house on the border of a big forest. This lady occurs a pet bear which she was very find if she found the bear in the forest, and later took care of him.

15. From where did the lady find the bear?
Ans:
The lady found him in the forest, almost half dead of bunger. He was so small and helpless that it had to be brought up on the bottle by the lady and her old cook. They feed him and took care of him.

16. How amiable was the bear?
Ans:
Like other wild animals, he died not dream of harming anybody, neither man nor beast. He used to sit outside his kennel and look amicably at the cattle grazing in the field. The children used to play and ride on his back.

17. When he never tasted meat?
Ans:
He never tasted meat because he ate the same food as given to the dog’s and sometimes he ate from the same plate, like bread, porridge, potato, cabbage, turnip. He also loves apples in the orchard and wait for them to eat from the trees.

18. How was he being punished?
Ans:
Once he had some difficulties with the beehives and destroyed them. For this act, the bear was punished by putting in the chain for two days with a bleeding nose. He received his punishment and had never done it again.

19. On Sundays, where did the lady go?
Ans:
On Sundays, the lady went to spend the afternoon with her married sister, Who lived in a solitary house on the other side of the mountain lake, In almost an hour of walk through the dense forest.

20. Why did the lady hit him her parasol?
Ans:
The lady was quite angry with him because he followed her through the forest. She did not want him to come with her and suggested him to go back home, but the bear kept on sniffing at her. Later she hit him with her parasol and the nose so hard that it broke into two.

21. “What are you scolding him for, missus” Who said this and why?
Ans:
The old cook said this because as the lady came back home in the evening, She began to scold the bear in a most square way and said that he would have to be chained for two more days. This made the old cook very angry.

22. How big was the bear now?
Ans:
The bear was so big that it could kill a cow and if he wanted, he would carry it away between his two paws.

23. How was the bear, friendly or dangerous?
Ans:
The bear was friendly. He was, in fact, the most warm-hearted bear who couldn’t kill anybody, be it a man or a beast. Sitting in his kennel, he would even look at the grazing cattle innocently.

24. Who knew the bear well?
Ans:
The lady also had three shaggy mountain ponies as her pet. They knew the bear very well and were aware of how safe and innocent he was. They did not mind even when the bear would shuffle into their stable with the lady.

25. How was the bear with the children?
Ans:
The bear’s interaction or relationship with the children can be elaborated as follows:

  • The bear was friendly with the children too. 
  • He used to give the children rides on his back
  • He made the children feel so comfortable that they would even fall asleep in his kennel between his two paws.


26. How did the dogs react to seeing the bear?
Ans:
Seeing the bear, the dogs would react in the following manner:

  • The three dogs loved playing with the bear and would play all sorts of games with him.
  • They would pull his ears, his stump of the tail. These ways they enjoyed a lot while teasing him. 
  • They would also sometimes share their plate of food with the bear. 


27. How are bears different when shown apples?
Ans:
Though bears are usually non-vegetarians, they are very much into eating fruits. When shown apples, they react differently in the following manner:

  • The bears become very happy when they come across apples as they are very fond of these fruits. 
  • The bear in the story used to stare at the apple tree and get tempted.
  • He would often climb up the tree and pluck many apples for himself.


28. Why and how was the bear punished?
Ans:
The bear was being punished by his mistress for the following reasons:

  • He would climb the apple tree in the orchard whenever he could not control his temptation.
  • He would pluck some apples too with anyone’s permission and this was unlawful. 
  • The bear was punished by his mistress for this deed by getting tied up with the chain for two days. Adding to his punishment, his nose would bleed at those times. 


29. Why was the bear put on a chain on Sundays?
Ans:
The bear was put on a chain on Sundays because his mistress would go to her married sister who lived in a lone house on the other end of the mountain lake to spend the afternoon with her.

30. Why didn't the mistress take the bear to her sister’s house?
Ans:
The mistress used to visit her sister’s house every Sunday. But she didn’t take the bear to her there because of the following reasons:

  • She wanted to keep him safe as going through the forest would tempt him.
  • Moreover, the bear could not sail well. He once got so scared of the gust of wind that he unbalanced the boat and both of them had to swim to the shore.


31. How did the bear react when the mistress left her alone?
Ans:
Every Sunday, the mistress used to visit her sister’s house leaving behind the bear alone. The bear would react to it in the following manner:

  • Firstly, he got accustomed to the routine. He knew what it meant when his mistress tied him up. However, he would still feel sad. 
  • Knowing he did not have any choice, he would behave like a good dog with the hope of getting an apple from the lady as his present for his good behavior. 
  • But one day, the bear couldn’t control himself. Once the lady left, he, somehow, untied himself and started following her. 
The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

Sample Paper

,

Previous Year Questions with Solutions

,

video lectures

,

shortcuts and tricks

,

Viva Questions

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

,

Important questions

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

,

Exam

,

practice quizzes

,

Summary

,

mock tests for examination

,

ppt

,

Semester Notes

,

pdf

,

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

Free

,

past year papers

,

MCQs

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - The Bear Story

,

study material

;