Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Very Short Question Answers: Chandni

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

Q1: Word – Meaning from the given chapter.
(i) Ferocious
Ans: 
Wild

(ii) Treacherous
Ans:
Disloyal

(iii) Devour
Ans:
Eat quickly

(iv) Grunt
Ans: 
A low throaty sound made by an animal or a person

Q2: What is the name of the person in the story?
Ans: Abbu khan is the name of the person in the story. 

Q3: What were the names of the goats?
Ans: The names of the petted goats were Kalua, Moongia, Gujri.

Q4: Which city is mentioned in the story? 
Ans: Almora is the city mentioned in the story ‘Chandni’.

Q5: What animal did he pet? 
Ans: Abbu Khan petted many goats.

Q6: Where did Abbu khan live?
Ans:
Almora

Q7: With whom did Abbu khan live?
Ans:
He lived all alone except for a few goats which he always kept as pils.

Q8: Where did he take the goats during the day?
Ans:
He would take them for grazing during the day.

Q9: Where the goats were kept?
Ans:
They were kept in a little hut.

Q10: Why goats in hilly region hate being tied to tree and poles.
Ans:
Because they want to have their freedom.

Q11: After all the goats left, who did he, buy as a pet?
Ans:
A young goat.

Q12: What is the meaning of her name ‘Chandni’?
Ans: 
It means ‘moonlight’.

Q13: What did Abbu Khan believe in Chandni? would never leave his compound for the free and fresh air of the hills beyond?
Ans:
  He believed that Chandni would never leave his compound for the free and fresh air of the hills beyond.

Q14: “Do you realise the risk you are running, you obstinate creature? There is a dangerous wolf in the hills, He’ll eat you up” – who said these to Chandni.
Ans: 
Abbu Khan said these to Chandni.

Q15: How did Chandni escape from Abbu Khan?
Ans: 
She escaped from the small window at the back of the hut.

Q16: Which was the happiest day in Chandni’s life?
Ans:
When she reached the hills.

Q17: Why did Chandni refuse to join wild goats group?
Ans:
Because she wanted to enjoy her new freedom all by herself.

Q18: Who kept goats as pets?
Ans:
Abbu khan

Q19: What type of funny names did Abbu Khan give to his goats?
Ans: 
Names such as Kalua, Moongia or Gujri.

Q20: Whom did Abbu Khan talk with?
Ans: 
He talked with his pets as one talks to one’s own children

Q21: In the matter of what, Abbu Khan was little unlucky?
Ans: 
Poor Abbu Khan was a little unlucky in the matter of his goats.

Q22: Who would kill the goats when they away to the kills?
Ans: 
An old wolf

Q23: Why was Abbu Khan sad?
Ans: 
Because his goats kept on disappearing from its little hut

Q24: What name was given to the young goat?
Ans: 
Chandni.

Q25: What kind of stories did Abbu khan narrate to her?
Ans: 
He would narrate to her the stories of all his friends who were dead and gone.

Q26: Why was Abbu Khan mistaken again?
Ans:
He was mistaken because Chandni too wanted to go to the hills for her freedom.

Q27: Whose story did Abbu Khan narrate to Chandni again?
Ans: 
The story of her sister, Kalwa who was, the size of a big deer.

Q28: How the hills seemed to Chandni?
Ans: 
It seemed to her that the old hills were standing in a row to welcome her.

Q29: Who asked her to join their group?
Ans: 
A herd of wild goats.

Q30: What did Chandni do in the hills as the reached there?
Ans:
she plays for hours on the grassy scopes of the hills.

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests
7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

MCQs

,

mock tests for examination

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

,

Free

,

study material

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

,

Sample Paper

,

Viva Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

practice quizzes

,

Important questions

,

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Chandni

,

video lectures

,

past year papers

,

pdf

,

Exam

,

ppt

,

Semester Notes

,

Summary

,

shortcuts and tricks

;