Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English Honeycomb Class 7  >  Very Short Question Answer: Dad and the Cat and the Tree

Class 7 English Honeycomb Poem 7 Question Answers - Poem 7 - Dad and the Cat and the Tree

Q1: Name the poet of this poem?
Ans:
Kit Wright.

Q2: Was he successful in helping the cat?
Ans:
Yes, but he got stuck in the tree.

Q3: What happened to Dad?
Ans:
He got stuck up the tree.

Q4: Was the cat injured?
Ans:
No.

Q5: What happened when he jumped in the crook of the tree trunk?
Ans:
The cat yelled and fell on the ground.

Q6: What was his plan C?
Ans:
To climb up on the garden wall.

Q7: Was he succeeded in plan B?
Ans:
No, he fell down again.

Q8: What was his plan B?
Ans:
Climb on a branch on the tree.

Q9: What happened after the first plan failed?
Ans:
He tried plan B, i.e., his second plan.

Q10: Who warned Dad from climbing the tree?
Ans:
Mum.

Q11: Why did Mum warn Dad?
Ans:
So not to fall from the tree while climbing.

Q12: Who decided to help the cat?
Ans:
Dad.

Q13: How was the tree?
Ans:
The tree was unstable and very tall.

Q14: Was the cat able to get down from the tree?
Ans:
No.

Q15: What happened to the cat after climbing the tree?
Ans:
The cat got stuck.

Q16: From where did he bring the ladder?
Ans:
From the garden shed.

Q17: What did he bring from the garden shed?
Ans:
The ladder.

Q18: Why did the fathers find trees useful?
Ans:
During the fall, gathering the scattered leaves from the ground, a lot of profit could be reaped. These leaves could be used as fuel or turned into manure and fertilizers. The fathers find this profitable as this aids their business.

Q19: Why the chopped down trees are called timber?
Ans:
The trees are chopped down so that their wood could be put to use. The logs and wood, timber, are used for carpentry and to make furniture. Even when the tree is chopped down, it is useful and profitable.

Q20: From the reading of the poem, evaluate the benefits of trees.
Ans:
The trees have various benefits. They cater to the needs of all forms of life. Birds derive food and shelter from the trees and so do some of the animals. Birds use trees to build their nests. For human beings, too, trees are a major source of sustenance. They get fruits, shade, timber, medicines, and various other such elements from the trees. Children love to play around the trees. For those who have leisure time, trees provide relief and also work as subjects that could be painted.

The document Class 7 English Honeycomb Poem 7 Question Answers - Poem 7 - Dad and the Cat and the Tree is a part of the Class 7 Course English Honeycomb Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
17 videos|231 docs|45 tests
17 videos|231 docs|45 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

past year papers

,

Objective type Questions

,

Important questions

,

study material

,

Sample Paper

,

Class 7 English Honeycomb Poem 7 Question Answers - Poem 7 - Dad and the Cat and the Tree

,

Class 7 English Honeycomb Poem 7 Question Answers - Poem 7 - Dad and the Cat and the Tree

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Viva Questions

,

practice quizzes

,

ppt

,

Exam

,

video lectures

,

pdf

,

MCQs

,

shortcuts and tricks

,

Semester Notes

,

Class 7 English Honeycomb Poem 7 Question Answers - Poem 7 - Dad and the Cat and the Tree

,

Summary

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

Free

;