Class 9 Exam  >  Class 9 Notes  >  English Class 9  >  Very Short Question Answer: On Killing a Tree

Class 9 Beehive Poem Chapter 7 Question Answers - On Killing a Tree

Q1: Who is the writer of the poem "On Killing a Tree"?
Ans: The poem is written by Gieve Patel.

Q2: Write the meaning of Jab.
Ans: Jab means a sudden rough blow.

Q3: What is the meaning of leprous hide?
Ans: Leprous hide refers to the discoloured and diseased bark of the tree.

Q4: From where does the tree consume its nutrition?
Ans: The tree consumes its nutrition from the soil.

Q5: Where do we find sprouting leaves?
Ans: Sprouting leaves are found under the tree's discoloured and diseased bark.

Q6: What are the sources that give life to the seed?
Ans: Sunlight, air, and water are the sources that give life to the seed and help it grow.

Q7: What is not enough to destroy a tree?
Ans: Only hacking and chopping is not enough to destroy a tree.

Q8: Where do we find curled green twigs again?
Ans: Curled green twigs grow again very close to the ground from the old hurt tree.

Q9: "So hack and Chop But this alone won't do it" – Whom does the line refer to?
Ans: These lines refer to human beings who are trying to destroy the tree.

Q10: What is the meaning of bleeding bark here?
Ans: The phrase "bleeding bark" refers to the sap that oozes out from the tree when it is wounded, similar to how a human bleeds when injured.

Q11: Which part of the tree binds it with the soil?
Ans: The roots of the tree bind it with the soil.

Q12: What is the most sensitive part of the tree?
Ans: The roots are the most sensitive part of the tree.

Q13: Describe the roots hidden inside the soil.
Ans: The roots are white in color and damp, as they are hidden inside the soil.

Q14: What does it mean "Scorching and choking"?
Ans: It means the process of drying up and dying after being uprooted.

Q15: What are the two things that help to dry up the uprooted tree?
Ans: Sun and air, representing heat and wind, help to dry up the uprooted tree.

The document Class 9 Beehive Poem Chapter 7 Question Answers - On Killing a Tree is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9
122 videos|702 docs|82 tests
122 videos|702 docs|82 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 9 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

past year papers

,

Exam

,

Extra Questions

,

Class 9 Beehive Poem Chapter 7 Question Answers - On Killing a Tree

,

pdf

,

Viva Questions

,

Summary

,

Objective type Questions

,

ppt

,

Class 9 Beehive Poem Chapter 7 Question Answers - On Killing a Tree

,

practice quizzes

,

study material

,

Semester Notes

,

Free

,

shortcuts and tricks

,

Class 9 Beehive Poem Chapter 7 Question Answers - On Killing a Tree

,

mock tests for examination

,

MCQs

,

video lectures

,

Important questions

,

Sample Paper

,

Previous Year Questions with Solutions

;