Note: The range of questions in data sufficiency can span from topics like blood relations and mathematical calculations to problems involving coding and decoding.
A. Data in statement 1 is sufficient alone to determine the answer.
B. Data in statement 2 is sufficient alone to determine the answer.
C. Data in either of the statements is sufficient to determine the answer.
D. Data provided in both the statements together are not sufficient to determine the answer.
E. Data in both statements are required to determine the answer.
Note: In data sufficiency problems, you can mark as “the data given in the statements is satisfactory” only when there is outcome or solution is in the numerical value.
A. Data in statement 1 is sufficient alone to determine the answer.
B. Data in statement 2 is sufficient alone to determine the answer.
C. Data in either of the statements is sufficient to determine the answer.
D. Data provided in both the statements together are not sufficient to determine the answer.
E. Data in both statements are required to determine the answer.
Ans: D
The statement I gives the relation between X and Y. So statement I alone cannot determine the answer. Through statement II we can determine that Y is the brotherinlaw of A. Thus using both the statements you cannot determine the father of A. hence option D is correct.
Ans: Both 1 and 2 are sufficient
From both I and II, we find that Dhoni is (28 – 21) = 7 years older than his brother, who was born in 2001. So, Dhoni was born in 1996.
Ans: Either 1 or 2 is sufficient
From I, we conclude that the weight of each book = (4×5) kg = 20 kg.
So, total weight of 10 books = (20 x 10) kg = 200 kg.
From II, we conclude that:
Weight of each book = (weight of 3 book) – (weight of 2 book) = 20 kg.
So, total weight of 10 books = (20 x 10) kg = 200 kg.
Ans: 1 alone is sufficient
From I, we conclude that Harsha is the only daughter of Mahi. But this does not indicate that Mahi has no son. The information given in II is immaterial.
Ans: Either 1 or 2 is sufficient
From I, total sale of 8000 units of masks = Rs. (2500 x 15) = Rs. 37500.
From II, we know that the company deals only in masks
This implies that sale of masks is the total sale of the shop, which is Rs. 37500.
177 videos126 docs197 tests

177 videos126 docs197 tests


Explore Courses for SSC CGL exam
