Q1: Sarla had 12905 in her purse. Her father gave her 15320 more. She puts this amount also in the same purse. How much money does she have in her purse now?
Ans: Money Sarla had = ₹ 12905
Money given to her = ₹ 15320
Total = ₹ 28225, So now Sarla has ₹ 28225.
Q2: A cup and a bowl together cost ₹ 398.50. The cup costs ₹ 135.25. How much does the bowl cost?
Ans: Cost of cup and bowl together = ₹ 398 . 50p
Cost of cup = ₹ 135 . 25p
So the cost of bowl = ₹ 263 . 25
Q3: A box of crayons costs ₹ 25.25. What is the cost of 32 such boxes?
Ans: Cost of one box of crayons = ₹ 25.25
Cost of 32 boxes of crayons = ₹ 25.25 × 32
Thus, the cost of 32 boxes of crayons is ₹ 808.00.
Q4: The cost of 12 gifts is ₹ 69960. What is the cost of one gift?
Ans: Cost of 12 gifts = ₹ 69960
Cost of 1 gift = ₹ 69960 ÷ 12 = ₹ 5830
Q5: Mohan bought a bicycle for ₹1534.67 and a helmet for ₹425.50. What is the estimated total cost?
Ans: We estimate the total cost by rounding off each price to the nearest rupee. ₹1534.67 rounded off is ₹1535
₹425.50 rounded off is ₹426.
Therefore, the estimated total cost is ₹1535 + ₹426 = ₹1961.
Q6: If you have 5 coins of ₹2 each and 4 coins of ₹5 each, what is the total amount of money you have?
Ans: 5 coins of ₹2 each is ₹2 × 5 = ₹10.
4 coins of ₹5 each is ₹5 × 4 = ₹20.
Therefore, the total amount of money is ₹10 + ₹20 = ₹30.
Q7: Reena has 4 fiftyrupee notes and 3 tenrupee coins. How much money does she have in total?
Ans: Reena has 4 fiftyrupee notes, which is ₹50 × 4 = ₹200.
She also has 3 tenrupee coins, which is ₹10 × 3 = ₹30.
Therefore, the total amount she has is ₹200 + ₹30 = ₹230.
Q8: After spending ₹249.75 on groceries, Sanjay has ₹675.50 left. How much money did he originally have?
Ans: To find out how much money Sanjay originally had, we add the amount he spent on groceries to the amount he has left.
So, ₹249.75 + ₹675.50 = ₹925.25.
Q9: Anu wants to buy a dress priced at ₹465.75 and shoes priced at ₹256.90. What is the estimated total cost?
Ans: Rounding off each price to the nearest rupee, we get ₹466 for the dress and ₹257 for the shoes.
Therefore, the estimated total cost is ₹466 + ₹257 = ₹723.
Q10: If you divide ₹36250 by 25, what is the quotient?
Ans: To find the quotient of ₹36250 divided by 25,
we perform the division. ₹36250 ÷ 25 = ₹1450.
28 videos110 docs30 tests


Explore Courses for Class 4 exam
