Prepositions - Practice (Fill In The Blanks)


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Prepositions - Practice (Fill In The Blanks)


Description
This mock test of Prepositions - Practice (Fill In The Blanks) for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Prepositions - Practice (Fill In The Blanks) (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Prepositions - Practice (Fill In The Blanks) quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Prepositions - Practice (Fill In The Blanks) exercise for a better result in the exam. You can find other Prepositions - Practice (Fill In The Blanks) extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Fill in the blanks with suitable prepositions.
 

Some people are very keen _________ working in a team, but some others don't like depending on others.


Solution:

'On' is used to indicate position, usually indicating that something is on top of something else.

  • We might say, “My journal is on the desk.” In this function, “on” typically denotes proximity or position.
  • Another example would be, “He sat on the stone wall.”
QUESTION: 2

I'm terribly bored of having that day- _________ -day battle with my manager, so I'm planning to resign.


Solution:

"I'm terribly bored of having that day-to-day battle with my manager, so I'm planning to resign."

QUESTION: 3

My son is mad _________ science and technology. I guess he'll become an engineer.


Solution:

About means:

  • 'on the subject of something'
  • 'concerning of something/someone' 

It also means 'approximately'

QUESTION: 4

I wish I were experienced _________ the field of marketing.


Solution:

"I wish I were experienced in the field of marketing."

QUESTION: 5

People who are good _________ making friends usually work in the field of trade, which requires having good communicative skills.


Solution:

"People who are good in making friends usually work in the field of trade, which requires having good communicative skills."

QUESTION: 6

Most office workers are fond _________ having frequent coffee breaks.


Solution:

"Most office workers are fond of having frequent coffee breaks."

QUESTION: 7

I wish my daughter is interested _________ learning foreign languages.


Solution:

"I wish my daughter is interested in learning foreign languages."

QUESTION: 8

In the competitive business world, one has to be perfect _________ communicating with customers.


Solution:
  • For the most specific times, and for holidays without the word “day,” we use 'at'.
  • That means you will hear, “Meet me at midnight,” or “The flowers are in bloom at Easter time.”
QUESTION: 9

Working at a big company will certainly enable you to have a large circle _________ friends.


Solution:

"Working at a big company will certainly enable you to have a large circle of friends."

QUESTION: 10

Everyone hopes to get a job with prospects _________ promotion, but not many people manage to do so.


Solution:

"Everyone hopes to get a job with prospects of promotion, but not many people manage to do so."