Test: Classification- 21


25 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Classification- 21


Description
This mock test of Test: Classification- 21 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Classification- 21 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Classification- 21 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Classification- 21 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Classification- 21 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second denotes the class to which the first belongs.

QUESTION: 2

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is a tool used by the second.

QUESTION: 3

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is a part of the first.

QUESTION: 4

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is a part of the first.

QUESTION: 5

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second denotes the class to which the first belongs.

QUESTION: 6

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is a type of the second.

QUESTION: 7

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second denotes the class to which the first belongs.

QUESTION: 8

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the disease caused by the second.

QUESTION: 9

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

Except A, in all other groups, second is the food of first, on which it feeds

QUESTION: 10

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second denotes the purpose for which the first is used.

QUESTION: 11

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the material used to make the second.

QUESTION: 12

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the result of the first.

QUESTION: 13

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

The words in all other pairs are antonyms of each other.

QUESTION: 14

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the tool which works over the second.

QUESTION: 15

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is of higher intensity than the first.

QUESTION: 16

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the name of the dynasty founded by the first.

QUESTION: 17

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is a religious book of the second.

QUESTION: 18

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is a collective group of the first.

QUESTION: 19

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the food over which the first feeds.

QUESTION: 20

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second indicates a state of non-functioning of the first.

QUESTION: 21

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is the study of second.

QUESTION: 22

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, first is a character of the type of movie denoted by the second.

QUESTION: 23

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, lack of first causes the second.

QUESTION: 24

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the name of the metal of which the first is an ore. On the other hand, Solder is an alloy.

QUESTION: 25

Directions to Solve

In each of the following questions, certain pairs of words are given, out of which the words in all pairs except one, bear a certain common relationship. Choose the pair in which the words are differently related.

Question -

Choose the pair in which the words are differently related from the rest.

Solution:

In all other pairs, second is the organ for movement of the first.

Related tests