Test: Subject Verb Agreement- 1


20 Questions MCQ Test English for CLAT | Test: Subject Verb Agreement- 1


Description
This mock test of Test: Subject Verb Agreement- 1 for CLAT helps you for every CLAT entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for CLAT Test: Subject Verb Agreement- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Subject Verb Agreement- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CLAT students definitely take this Test: Subject Verb Agreement- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Subject Verb Agreement- 1 extra questions, long questions & short questions for CLAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

DIRECTIONS: Identify the incorrect sentence out of A, B and C. If none of these have a error, choose D.

Each of these players(A) / have been warned (B) / not to repeat the silly mistake.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘have’ by ‘has’.

QUESTION: 2

Lime and soda (A) / is (B) / a digestive drink. (C) / no error(D)

Solution:

Lime and soda are Single phrase as bread and butter or day and night. So D is the correct option.

QUESTION: 3

Direction: (Q. Nos 1-20): The sentence given below, have three parts, indicated by (a), (b) and (c). read each sentence to find out whether there is an error. If you find an error in any part [(a), (b) or (c)] of a sentence, indicate your response by blackening the letter related to that part in the answer sheet provided. If a sentence has no error, indicate by blacking the part (d), which stands for ‘No error’. (Ignore the error of punctuation, if any) 

The mother as well as her children(A) / were brought (B) / to the police station for interrogation.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 4

His benevolence and kindness(A) / are (B) / admired by his friends.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘are’ by ‘is’.

QUESTION: 5

She never has and never will (A) / allow her only son (B) / to join politics.(C) / no error(D)

Solution:

Add ‘allowed’ after ‘has’.

QUESTION: 6

Intelligence, as well as knowledge of the subject (A) / are required to grasp (B) / the meaning of the book.(C) / no error(D)

Solution:

Are in the sentence should be replaced by is.

As the subject is a singular form so ‘are’ is not suitable.

QUESTION: 7

Twenty officers have been dismissed and thirty left (A) / on their own(B) / no error(C)

Solution:

Add ‘have’ after ‘thirty’.

QUESTION: 8

Every word and every line (A) / in the poems of Wordsworth (B) / sings the blessings of nature.(C) / no error(D)

Solution:

Every word and every line are no two different things. They constitute one phase. So no error.

QUESTION: 9

So honestly he worked (A) / that he was rewarded (B) / by the Chairman of the company.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘he worked’ by ‘did he work’.

QUESTION: 10

Four miles (A) / are not  a long distance (B) / for a young person like you.(C) / no error (D)

Solution:

 Four miles is not a long distance for a young person like you.

QUESTION: 11

No sooner he was brought (A) / here than he began (B) / to feel uneasy.(C) / no error(D)

Solution:

Here, in the sentence, 

No sooner he was brought 

Replace "he was brought" by
"Was he brought"

It is grammatically correct.

QUESTION: 12

He, like the other members (A) / of his family, were left shelter less (B) / as a result of flood in the town.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 13

In old age, none of the relatives (A) / are prepared to come (B) / to the help of the old and the sick.(C) / no error(D)

Solution:

Are should be replaced by is.

QUESTION: 14

I don’t think (A) / five thousand rupees are a large sum (B) / for the work you are going to undertake.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘are’ by ‘is’.

QUESTION: 15

It were the students (A) / who wanted the teacher (B) / to declare holiday.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘were’ by ‘was’.

QUESTION: 16

So fast did he drive the motor car (A) / that even the best driver (B) / could not overtake him.(C) / no error(D)

Solution:

The sentence is correct.

QUESTION: 17

Everyone of the new Nursing Homes (a)/ coming up in the urban areas (b)/ need a lot (c) / of improvement (d) / No error (e)

Solution:

The correct option is C.
Replace ‘Need’ by ‘Needs'.

QUESTION: 18

Never I have come across (A) / a man (B) / who is foolish to such an extent.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘I have’ by ‘have I’.

QUESTION: 19

He will be likely (A) / to take part in the ceremony (B) / provided he is granted leave.(C) / no error(D)

Solution:

Replace ‘will be’ by ‘is’.

QUESTION: 20

Two - thirds of the majority (A) / are needs to pass (B) / the resolution for the impeachment of the President (C) / no error(D)

Solution:

'are needs to pass' should be replaced by 'is needed to pass'

Related tests