Test: Synonyms- 3


25 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Synonyms- 3


Description
Attempt Test: Synonyms- 3 | 25 questions in 20 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study Verbal Aptitude Basics Duplicated for CAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

RANT

Solution:

The meaning of rant is speaking for a relatively long period of time in an angry way. Such speech is borne out of frustration and is accompained by a frenzied cadence of speaking.

QUESTION: 2

TACITURNITY

Solution:

The synonym of TACITURNITY is Reserve.

QUESTION: 3

MASSACRE 

Solution:

Massacre: an indiscriminate and brutal slaughter of people.
Slaughter: the killing of a large number of people or animals in a cruel or violent way; massacre.
The synonym of MASSACRE is Slaughter.
 

QUESTION: 4

RABBLE

Solution:

Rabble is a synonym for mob in crowd topic. In some cases you can use "Rabble" instead the word "Mob" as a noun or an adjective, when it comes to topics like people, masses, hoi polloi, large group of people.

QUESTION: 5

Synonym of ABDICATE

Solution:

Abandon is a word of wide signification, applying to persons or things of any kind; abdicate and resign apply to office, authority, or power; cede to territorial possessions; surrender especially to military force, and more generally to any demand, claim, passion, etc.

QUESTION: 6

WRETCHED

Solution:

As adjectives the difference between poor and wretched is that poor is with little or no possessions or money while wretched is very miserable; sunk in, or accompanied by, deep affliction or distress, as from want, anxiety, or grief; calamitous; woeful; very afflicting.

QUESTION: 7

ZANY

Solution:

Zany is - a subordinate clown or acrobat in old comedies who mimics ludicrously the tricks of the principal.

QUESTION: 8

WARY

Solution:

When used as adjectives, vigilant means watchful, especially for danger or disorder, whereas wary means cautious of danger.

QUESTION: 9

ABUNDANT

Solution:

The synonym of ABUNDANT is Plenty.

QUESTION: 10

INTIMIDATE

Solution:

Intimidate to deliberately make someone feel frightened, especially so that they will do what you want

QUESTION: 11

INSOMNIA

Solution:
QUESTION: 12

DESTITUTION

Solution:

'Destitution' means without money, food, home or possessions. E.g. The floods left thousands of people destitute. 'Beggary' means the practice of begging. 'Poverty' means the condition of being extremely poor. 'Humility' means the quality of not being proud because you are aware of your bad qualities. 'Moderation' means the quality of doing something with reasonable limits.
Thus, option C is the correct answer. 
 

QUESTION: 13

REPERCUSSION

Solution:

The synonym of REPERCUSSION is Reaction.

QUESTION: 14

IMPROMPTU

Solution:

An impromptu action is one that you do without planning or organizing it in advance.

QUESTION: 15

CONNOISSEUR

Solution:

Connoisseur = a person who knows a lot about and enjoys one of the arts, or food, drink, etc and can judge the quality skill in that subject.
e.g. Jahangir was a well-known connoisseur of art. 

Ignorant = one who does not care about knowledge, understanding or information about something.
Delinquent = tending to commit a crime.
Interpreter = someone whose job is to change what someone else is saying into another language.

QUESTION: 16

PONDER

Solution:

The given word 'ponder' means 'to consider something deeply or thoroughly', 'thinking about something carefully'.
From the options, Option A: 'think' best expresses the meaning of the given word. Hence option A is correct.
Option B: 'Evaluate' means 'to determine or set the value or amount of'.
Option C: 'Anticipate' means 'to expect something or foresee it'.
Option D: 'Increase' means 'to make greater in number, size, or quantity'.
These words do not mean the same as the given word, hence options A, B and D are incorrect.
 

QUESTION: 17

PRESTIGE 

Solution:

Influence is quite different from all other words.
Having wealth doesn't mean having prestige.
And quality can be good or bad.
So the exact meanings could be name, fame, reputation.

QUESTION: 18

Q. Guess the correct synonym of the following words: 

ABUNDANT

Solution:
QUESTION: 19

ENTIRE

Solution:
QUESTION: 20

MAYHEM

Solution:

Jubilation : a feeling of great happiness and triumph.
Havoc : widespread destruction.
Excitement : a feeling of great enthusiasm and eagerness.
Defeat : win a victory over (someone) in a battle or other contest; overcome or beat.
Mayhem : violent or extreme disorder; chaos.

QUESTION: 21

SHIVER

Solution:

The correct option is 'tremble' because tremble means to shiver and tremble means to move slightly and uncontrollably as a result of being cold

QUESTION: 22

KEN

Solution:

The noun ken means "range of vision or comprehension." If quantum mechanics is beyond your ken, you don't understand it, or it is beyond your scope of knowledge.

QUESTION: 23

FRUGALITY

Solution:

The synonym of FRUGALITY is Economy.
Frugality is the quality of being frugal, sparing, thrifty, prudent or economical in the consumption of consumable resources such as food, time or money, and avoiding waste, lavishness or extravagance.
 

QUESTION: 24

CANTANKEROUS

Solution:

tempered and quarrelsome; disagreeable: disliked her cantankerous landlord. Difficult to handle: “had to use liquid helium, which is supercold, costly and cantankerous”

QUESTION: 25

STRINGENT

Solution:
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code