NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev

EVS for Class 4

Created by: Yashina Kapoor

Class 4 : NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev

The document NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev is a part of the Class 4 Course EVS for Class 4.
All you need of Class 4 at this link: Class 4

PAGE NO 175:

Question 1: In what ways is boarding school different from other schools?

Answer: In boarding schools, children stay in hostels. They visit their homes during vacations. On the contrary, children in the other schools go there daily from their home to study.

Question 2: What kind of food do they get there?

Answer: The food they get there is not like the home-made food, though it may also taste good. Even if they do not always like the food, they enjoy eating together with all the other children.

Question 3: Where do the children sit and eat in the boarding school?

Answer: In the boarding school, the children sit and eat together in a large hall with many chairs and tables. This large hall is known as a mess.

Question 4: Who cooks food for the children in the boarding school? Who serves the food?

Answer: In boarding schools, people are employed for cooking food for the children. Mostly, the food is served by the people of the mess. Sometimes, however, children do that themselves.

Question 5: Who washes the vessels?

Answer: The washerman washes the vessels.

Question 6: Do the children miss home-made food sometimes?

Answer: Yes, the children sometimes miss home-made food.

Question 7: Would you like to go to a boarding school? Why?

Answer:

Disclaimer: The answer may vary according to the students’ thinking and attachments. It is highly recommended that the students prepare the answer on their own.


Page No 177:

Question 1: The ‘cooking and eating together’ in a Gurudwara is called langar. Have you ever eaten in a langar ? Where and when?

Answer:

Disclaimer: This question requires the students to share their own experiences and observations. Keeping this in mind, it is strongly recommended that the students prepare the answer on their own.


Page No 178:

Question 1: How many people were cooking and how many were serving the food there?

Answer:

Disclaimer : Students are advised to prepare the answer on their own based on their observations and experiences.

Question 2: Are there other occasions when you have eaten with many people? Where and when? Who cooked and served the food there?

Answer: Yes, there have been many occasions when I ate with many people. One such occasion was the marriage of my friend’s sister. Many people were at the hall for cooking and serving the food. Another such occasion was the birthday party of my friend.The food was cooked by her mother and served by her father, brother and sister.

Disclaimer: This is a sample answer. This question requires the students to share their own experiences and observations. Keeping this in mind, it is strongly recommended that the students prepare the answer on their own.

Share with a friend

Complete Syllabus of Class 4

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Free

,

video lectures

,

Important questions

,

NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev

,

NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev

,

study material

,

Summary

,

Exam

,

past year papers

,

MCQs

,

pdf

,

ppt

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Sample Paper

,

Extra Questions

,

mock tests for examination

,

NCERT Solutions - Food and Fun Class 4 Notes | EduRev

,

Objective type Questions

,

shortcuts and tricks

,

Viva Questions

,

Semester Notes

;