Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

English Grammar

Created by: Ria Khurana

Verbal : Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

The document Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev is a part of the Verbal Course English Grammar.
All you need of Verbal at this link: Verbal

Parts of speech also called word classes, include nouns, pronouns, adjectives, adverbs, verbs, function words.

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRevParts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

 

Sentence Structure Chart

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev


Choose the correct answer to the following question: Which of the following words is an example of a preposition?

(A) into
(B) if
(C) many
(D) you
Answer: A

2. Choose the correct answer to the following question: Which of the following words is an example of an interjection?

(A) soon

(B) when

(C) ouch

(D) within
Answer: C
3. Choose the correct answer to the following question: Which of the following words is an example of a conjunction? 

(A) and

(B) run

(C) below

(D) her

Answer: A

4. Choose the correct answer to the following question: Which of the following words is an example of a verb?

(A)  tastes 

(B) late

(C) now

(D) slowly
Answer: A

5. Choose the correct answer to the following question: Which of the following words is an example of an adjective?

(A) Ralph

(B) below

(C) fifteen

(D) wait
Answer: C

6. Choose the answer that names the part of speech of the capitalized word in the following sentence: The usher CLOSED the door.

(A) noun

(B) pronouun

(C) verb

(D) adverb
Answer: C
7. Choose the answer that names the part of speech of the capitalized word in the following sentence: Farmers had VERY poor crops this year. 

(A) adjective

(B) pronoun

(C) verb

(D)adverb
Answer: D

8. Choose the answer that names the part of speech of the capitalized word in the following sentence: EVERYONE met at the field house. 
(A) noun 

(B) pronoun

(C) adjective

(D) adverb
Answer: B

9. Choose the answer that names the part of speech of the capitalized word in the following sentence: Have you heard the GOOD news? 

(A) pronoun 

(B) verb

(C) adverb

(D) adjective
Answer: D

10. Choose the answer that names the part of speech of the capitalized word in the following sentence: The cat knocked a vase OFF the shelf. 

(A) pronoun 

(B) verb

(C) adverb

(D) preposition
Answer: D

Offer running on EduRev: Apply code STAYHOME200 to get INR 200 off on our premium plan EduRev Infinity!

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Sample Paper

,

Extra Questions

,

Free

,

Exam

,

ppt

,

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

,

shortcuts and tricks

,

Semester Notes

,

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

,

Parts of Speech - English Grammar Basics Verbal Notes | EduRev

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

study material

,

MCQs

,

Summary

,

Important questions

,

mock tests for examination

,

practice quizzes

,

past year papers

,

Viva Questions

,

pdf

,

video lectures

;