Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev

Class 8 English by VP Classes

Class 8 : Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev

The document Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev is a part of the Class 8 Course Class 8 English by VP Classes.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Fill in the blanks with suitable determiners.

1. __________ (Each, Every, Some) guest at the function was given a gift to take home. 

2. Have you finished __________ (some, the, an) glass of milk shake? 

3. He spends so __________ (more, much, many) time playing football that he has no time for anything else. 

4. I would like to ask you for __________ (few, some) advice. 

5. They lent us __________ (some, few) bread from their ration. 

6. __________ (Every, Each) apple costs 5 Rupees. 

7. Is this __________ (you’re, your) jacket? No, I am sure it belongs to __________ (an, a, the) woman over there. 

8. I had left __________ (mine, my) hat in the cloak room.

9. The Nile in Egypt is __________ (a, an, the) longest river in Africa.

10. There was __________ (a, an, the) epidemic in his town __________ (some, more) years ago.

Answers:

 

1. __________ (Each, Every, Some) guest at the function was given a gift to take home.
 Ans. 
Each

2. Have you finished __________ (some, the, an) glass of milk shake?
Ans. the

3. He spends so __________ (more, much, many) time playing football that he has no time for anything else.
Ans. much

4. I would like to ask you for __________ (few, some) advice.
Ans. some

5. They lent us __________ (some, few) bread from their ration.
Ans. some

6. __________ (Every, Each) apple costs 5 Rupees.
Ans. Each

7. Is this __________ (you’re, your) jacket? No, I am sure it belongs to __________ (an, a, the) woman over there.
Ans. your, the

8. I had left __________ (mine, my) hat in the cloak room.
Ans. my

9. The Nile in Egypt is __________ (a, an, the) longest river in Africa.
Ans. the

10. There was __________ (a, an, the) epidemic in his town __________ (some, more) years ago.
Ans. an, some

Offer running on EduRev: Apply code STAYHOME200 to get INR 200 off on our premium plan EduRev Infinity!

Complete Syllabus of Class 8

Dynamic Test

Content Category

Related Searches

Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev

,

Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev

,

Practice Exercise (Part - 3) - Determiners Class 8 Notes | EduRev

,

Semester Notes

,

MCQs

,

video lectures

,

Important questions

,

practice quizzes

,

pdf

,

shortcuts and tricks

,

Free

,

mock tests for examination

,

Viva Questions

,

Exam

,

Objective type Questions

,

Sample Paper

,

ppt

,

Previous Year Questions with Solutions

,

past year papers

,

Extra Questions

,

Summary

,

study material

;