Class 7 Exam  >  Class 7 Notes  >  English An Alien Hand Class 7  >  Short Question Answer: Bringing up Kari

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

Q1. How would the author bath Kari?
Ans:
After taking Kari to the river bank, Kari lies down on the sand and the author used to rub him for an hour with the clean sand. Then Kari would lie in water for a long duration of time which resulted in the shiny skin of Kari, just like the ebony. Moreover, as he rubs water down his back, he screams with pleasure.

Q2. How would the author get twigs for Kari?
Ans:
Getting twigs involved a lot of struggles. Firstly, the author is required to sharpen his hatches for an hour. After that, he starts climbing on the trees to get the most tender and delicate twigs for the Kari. The author is well aware of the fact that Kari likes the young branches of the banyan tree which grows in the shape of a cathedral of branches and leaves.

Q3. What happened one spring day in March?
Ans:
On one spring day in March, the author was collecting twigs for Kari and then he heard Kari calling him from a distance. He went there but did not find Kari at the location he left him.

Q4. Where did the author find Kari?
Ans:
As the author didn’t find Kari at the location he left him, he went to the river bank and saw that something of black colour was struggling over the surface of the water. After seconds, he recognized it as his trunk of Kari and found that it was Kari who was drowning in the river.

Q5. What was Kari doing in the water?
Ans: 
The author saw that Kari was saving a boy in the water. The author found Kari trumpeting in the water and Kari pushed the author into the water. At that time, the author saw that a boy was lying flat on the bottom of the river and Kari was trying to save his life.

Q6 Where did Kari, the elephant, live?
Ans:
Kari lived under a thatched roof in a pavilion. The pavilion is balanced on the three stumps to save from falling if Kari bumped against the poles of the pavilion.

Q7. Why did the author take Kari to the river?
Ans:
To bathe him, the author takes Kari to the river every morning.

Q8. How did the author lead Kari?
Ans:
  The author carries Kari through ears as this was the simplest way to lead Kari.

Q9. What would the author do after leading Kari?
Ans:
The author leaves Kari at the edge of the jungle and then he goes inside the jungle to collect delicious twigs for Kari's dinner.

Q10. What hatchet does one need to cut twigs and why?
Ans: 
Very sharp hatched is needed in cutting the twigs. So, one needs a sharp hatchet as if twigs get disfigured, elephants don’t touch them.

The document Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari is a part of the Class 7 Course English An Alien Hand Class 7.
All you need of Class 7 at this link: Class 7
7 videos|132 docs|44 tests

Up next

7 videos|132 docs|44 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for Class 7 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

mock tests for examination

,

Important questions

,

Extra Questions

,

Semester Notes

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

pdf

,

MCQs

,

ppt

,

Exam

,

Free

,

Summary

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

video lectures

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

practice quizzes

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

Viva Questions

,

study material

,

Class 7 English An Alien Hand Question Answers - Bringing up Kari

,

past year papers

;