Class 9 Exam  >  Class 9 Notes  >  English Class 9  >  Very Short Question Answer: The Little Girl

Class 9 English Chapter 3 Question Answers - The Little Girl

Q1: Who is the main character of the story?
Ans:
Kezia is the main character in the story.

Q2: Who wrote the story "The Little Girl"?
Ans:
Katherine Mansfield wrote the story "The Little Girl."

Q3: What is the main theme of the story?
Ans:
The main theme of the story is the relationship between the child and the parents.

Q4: What is the secret behind the strictness of our parents?
Ans:
The secret behind the strictness of our parents is our betterment and well-being.

Q5: What is the meaning of "fainter and fainter"?
Ans:
"Fainter and fainter" means to become less clear or less intense.

Q6: What are the things asked by Kezia's father after returning from the office?
Ans:
Kezia's father asked for evening tea, the newspaper, and his slippers from her mother after returning from the office.

Q7: Write the meaning of "stutter"?
Ans:
"Stutter" means to stammer or have difficulty speaking.

Q8: Who used to send Kezia to her parents every Sunday?
Ans:
Kezia's grandmother sent her to her parents every Sunday.

Q9: Kezia was compared with what?
Ans:
Kezia was compared to a little brown owl.

Q10: What was Kezia's father looking for?
Ans:
Kezia's father was looking for a speech that he had prepared for the Port Authority.

Q11: What was the name of the neighbors of Kezia?
Ans:
Her neighbors were a family called the MacDonalds.

Q12: What was the name of the little baby of the MacDonalds?
Ans:
The name of the little baby of the MacDonalds was Mao.

Q13: What was the name of the cook in Kezia's family?
Ans:
The name of the cook was Alice.

Q14: What did Kezia use to see in her nightmares?
Ans:
Kezia used to see a butcher in her nightmares.

The document Class 9 English Chapter 3 Question Answers - The Little Girl is a part of the Class 9 Course English Class 9.
All you need of Class 9 at this link: Class 9
122 videos|702 docs|82 tests
122 videos|702 docs|82 tests
Download as PDF
Explore Courses for Class 9 exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Download the FREE EduRev App
Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!
Related Searches

mock tests for examination

,

Free

,

Important questions

,

video lectures

,

Exam

,

past year papers

,

ppt

,

Summary

,

Class 9 English Chapter 3 Question Answers - The Little Girl

,

Class 9 English Chapter 3 Question Answers - The Little Girl

,

Semester Notes

,

Extra Questions

,

Objective type Questions

,

practice quizzes

,

Viva Questions

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Sample Paper

,

Class 9 English Chapter 3 Question Answers - The Little Girl

,

MCQs

,

study material

,

shortcuts and tricks

,

pdf

;