Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8

Class 8: Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8

The document Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Change the following into indirect speech: 

1. Mohit said, “My brother has won a trophy today.”
2. The man said, “Where do you live?”
3. The beggar said, “Please, give me some food.”
4. He said to my uncle, “I will meet you in London.”
5. Abdul said, “My father is coming today.”
6. He said, “I will get good marks in this paper.”
7. Reena said to her friend, “Am I late?”
8. My father said, “Sleep early.”
9. The old woman said to Simmi, “Kindly hold my hand.”
10. “How far is the hotel?” The stranger inquired.
11. Prem said to Ali, “Let me write this letter, please.”
12. Mother said to me, “What are you learning?”

Answers:

1. Mohit said, “My brother has won a trophy today.”
Ans. 
Mohit said that his brother had won a trophy that day.

2. The man said, “Where do you live?”
Ans. The man asked me where I lived.

3. The beggar said, “Please, give me some food.”
Ans. The beggar requested me to give him some food.

4. He said to my uncle, “I will meet you in London.”
Ans. He said to my uncle that he would meet him in London.

5. Abdul said, “My father is coming today.”
Ans. Abdul said that his father was coming that day.

6. He said, “I will get good marks in this paper.”
Ans. He said that he would get good marks in that paper.

7. Reena said to her friend, “Am I late?”
Ans. Reena asked her friend whether she was late.

8. My father said, “Sleep early.”
Ans. My father advised me to sleep early.

9. The old woman said to Simmi, “Kindly hold my hand.”
Ans. The old woman requested Simmi to hold her hand.

10. “How far is the hotel?” The stranger inquired.
Ans. The stranger inquired how far the hotel was.

11. Prem said to Ali, “Let me write this letter, please.”
Ans. Prem requested Ali that he might be allowed to write that letter.

12. Mother said to me, “What are you learning?”
Ans. Mother asked me what I was learning.


Cover the Basics of English Grammar by going through this link. 

The document Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8 is a part of the Class 8 Course English Class 8.
All you need of Class 8 at this link: Class 8

Related Searches

Exam

,

Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

Viva Questions

,

video lectures

,

Semester Notes

,

Extra Questions

,

past year papers

,

Important questions

,

Practice Exercise: Narration Notes | Study English Class 8 - Class 8

,

study material

,

practice quizzes

,

Summary

,

MCQs

,

shortcuts and tricks

,

pdf

,

mock tests for examination

,

Objective type Questions

,

Free

,

Previous Year Questions with Solutions

,

ppt

,

Sample Paper

;