CLAT Exam  >  CLAT Notes  >  English for CLAT  >  Practice Questions: Conjunctions

Practice Questions: Conjunctions | English for CLAT PDF Download

Direction for questions (1 - 20): Point out the Conjunctions in the following sentences, and state whether they are Coordinating or Subordinating:
Q1: You will not succeed unless you work harder.
Ans: 
Unless

Q2: You will get the prize if you deserve it.
Ans: 
If

Q3: Since you say so, I must believe it.
Ans: Since

Q4: I did not come because you did not call me.
Ans: Because

Q5: Catch me if you can.
Ans: If

Q6: Be just ____ fear not.
Ans:
And

Q7: Open rebuke is better ____ secret love.
Ans:
Than

Q8: He will not come _______ it rains.
Ans: If

Q9: Karim is tall, _____ Abdul is taller.
Ans: While

Q10: Man proposes _______ God disposes.
Ans:
But

Q11: I waited till the train arrived.
Ans: Till

Q12: Do not go before I come.
Ans: Before

Q13: I shall be vexed if you do that.
Ans: If

Q14: He is richer than I am.
Ans:
Than

Q15:  He deserved to succeed, for he worked hard.
Ans: For

Q16: Make haste, ______ you will be late.
Ans: Or

Q17: Three _____ three make six.
Ans:
Plus

Q18: He was punished, _____ he was guilty.
Ans:
Since

Q19: Water _______ oil will not mix.
Ans:
And

Q20: Please write _____ I dictate.
Ans:
As

The document Practice Questions: Conjunctions | English for CLAT is a part of the CLAT Course English for CLAT.
All you need of CLAT at this link: CLAT
72 videos|114 docs|107 tests

Up next

72 videos|114 docs|107 tests
Download as PDF

Up next

Explore Courses for CLAT exam
Signup for Free!
Signup to see your scores go up within 7 days! Learn & Practice with 1000+ FREE Notes, Videos & Tests.
10M+ students study on EduRev
Related Searches

MCQs

,

Semester Notes

,

Practice Questions: Conjunctions | English for CLAT

,

practice quizzes

,

Viva Questions

,

Practice Questions: Conjunctions | English for CLAT

,

pdf

,

Previous Year Questions with Solutions

,

Objective type Questions

,

video lectures

,

Practice Questions: Conjunctions | English for CLAT

,

Free

,

past year papers

,

mock tests for examination

,

Extra Questions

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

ppt

,

Summary

,

study material

,

Important questions

,

Exam

;