AIIMS General knowledge: Notes - NEET

NEET: AIIMS General knowledge: Notes - NEET

The document AIIMS General knowledge: Notes - NEET is a part of NEET category.
All you need of NEET at this link: NEET
Q1. Who is CEO of Google?

Satya Nadela
Bhawish Agrawal
Sunder Pichai
Binny Bansal
Ans. C

Q2. Which of the following Indian State is declared as first digital state by President?

Maharashtra
Gujrat
Andhra Pradesh
Kerala
Ans. D

Q3. Which of the following actress won 63rd National Award for Best Actress?

Kangna Ranaut
Priyanka Chopra
Vidya Balan
Geetanjali Thapa
Ans. A

Q4. What should be the percentage space covered by warning over tobacco packet?

65%
75%
85%
25%
Ans. C

Q5. Lion is the symbol of-

Made in India
Clean India
Make in India
Commercial Federal Bank
Ans. C

Q6. Full form of ATM-

Any timeMoney
Auto Transfer Machine
Automatic Teller Machine
Automated Teller Machine
Ans. D

Q7. Which of the following state doesn’t have assembly elections in 2017?

Himachal Pradesh
Uttarakhand
Uttar Pradesh
Goa
Ans. A

Q8. Colour of Black Box used in Aircraft-

Black
Blue
White
Orange
Ans. D

Q9. 2016 Olympics will be held at-

London
Tokyo
Beijing
Rio de Janeiro
Ans. D

Q10. First bullet train of India will run between-

Mumbai & Ahmdabad
New Delhi & Agra
Mumbai & New Delhi
New Delhi & Varanasi
Ans. A

Q11. From which year the First Woman Pilot of India will be allowed to fly fighter plane?

2017
2018
2019
2020
Ans. A

Q12. Which of the following is called “Blue Planet”?

Venus
Mercury
Earth
Saturn
Ans. C

Q13. ISRO launched IRNSS for the purpose of-

Communication
Navigation
Metrology
Surveillance
Ans. B

Q14. Given logo relates to-

Census
Reserve Bank of India
Planning Commission of India
Election Commission
Ans. D

Q15. Which of the following became the Miss India 2016?

Pridarshani Chatterji
Sushmita Sen
Miss Reita Faria
Aishwarya Rai
Ans. A

Q16. Who was the Head of the bench which approved the schedule of NEET II placed before it by MCI on 2nd May 2016?

Anil R Dave
R M Lodha
Shiva Kriti Singh
Adarsh K Goyal
Ans. A

Q17. Find the odd one out-

Car
Scooter
Cycle
Jeep
Ans. C

Q18. Find out the correct sequence –

Pain, Doctor, Hospital, Drug
Hospital, Doctor, Drug, Pain
Hospital, Doctor, Pain, Drug
Pain, Hospital, Doctor, Drug
Ans. D

Q19. If A goes 4km North then he turned left and walked 3km, then he walked right 6km, again he turned right and walked 3km, then again turned right and walked 6km. What is the distance between A’s initial and final position?

3
4
6
9
Ans. B

Q20. Human : Brain :: Computer : ?

USB
Monitor
CPU
Internet
Ans. C



Rate it if you like *****
The document AIIMS General knowledge: Notes - NEET is a part of NEET category.
All you need of NEET at this link: NEET

How to Prepare for NEET

Read our guide to prepare for NEET which is created by Toppers & the best Teachers

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Related Searches

MCQs

,

AIIMS General knowledge: Notes - NEET

,

Viva Questions

,

past year papers

,

video lectures

,

AIIMS General knowledge: Notes - NEET

,

shortcuts and tricks

,

Sample Paper

,

Semester Notes

,

mock tests for examination

,

pdf

,

practice quizzes

,

Summary

,

Exam

,

AIIMS General knowledge: Notes - NEET

,

Objective type Questions

,

study material

,

Previous Year Questions with Solutions

,

ppt

,

Free

,

Important questions

,

Extra Questions

;