Question 1: Multiply each of the following:
Question 2: Fill in the blanks:
Question 3: Write the multiplication fact for the repeated addition:
Question 4: Let us now count the dots and get the table of 9:
Question 5: Let us now count the dots and get the table of 10:
Question 6: Complete the multiplication tables from 2 to 5:
Question 7: Let us now count the dots and get the table of 6:
Question 8: Complete the following multiplication tables:
Question 9: Let us now count the dots and get the table of 7:
Question 10: Let us now count the dots and get the table of 8:
Question 11: Fill in the blanks:
Question 12: Find the product using tables:
Question 13: Fill in the blanks:
Question 14: Using the multiplication tables, find the products:
Question 15: Multiply each of the following:
Question 16: Multiply each of the following:
Question 17: Fill in the boxes:
Question 18: Estimate the following sums to the nearest hundreds:
(Also, compare the estimated sums with the actual sums.)
Question 19: Estimate the following to the nearest hundreds:
(Also, compare the estimated differences with the actual differences.)
Question 20: Estimate each of the following products by rounding off each number to the nearest tens:
Question 21: A matchbox contains 50 sticks. How many sticks are there in 9 such matchboxes?
1 matchbox contains = 50 sticks
Sticks in 9 matchboxes = 50 x 9 = 450
Question 22: There are 75 toffees in a box. How many toffees will there be in 5 such boxes?
Total number of toffees in a box = 75
Total number of toffees in 5 boxes = 75 x 5 = 375
Question 23: There are 30 days in a month. How many days are there in 6 months?
Total number of days in a month= 30
Total number of days 6 months = 30 x 6 = 180
Question 24: A car can travel 60 km in one hour. How far will it travel in 3 hours?
A car can travel in one hour = 60 km
A car travels in 3 hours = 60 x 3 = 180 km
Question 25: A candle factory produces 55 candles in a day. How many candles will this factory produce in 6 days?
A candle factory produces candles in a day = 55
A candle factory produces candles 6 days = 55 x 6 = 330
29 videos64 docs19 tests

1. How do you multiply two numbers using the standard algorithm? 
2. What is the significance of the commutative property in multiplication? 
3. How can multiplication be applied in reallife situations? 
4. What are some common mistakes students make when multiplying numbers? 
5. Can you explain the concept of multiplying by multiples of 10? 

Explore Courses for Class 1 exam
